Microsoft Nederland


Microsoft Works 7.0 vergroot het nut van de thuis-PC

Complete reeks gemakkelijk te gebruiken software voor het hele gezin

Schiphol-Rijk, 19 september 2002 - Microsoft lanceert Works 7.0, een geheel vernieuwde versie van Microsofts geïntegreerde suite van productiviteitssoftware voor het hele gezin. Works 7.0 biedt onder andere een tekstverwerker, een spreadsheetprogramma, een database en een agenda. Thuisgebruikers kunnen snel aan de slag dankzij een verzameling van ruim 300 sjablonen voor veel voorkomende projecten. De handige My Projects-organizer helpt de verschillende projecten op een gestructureerde manier te doorlopen en te voltooien.

Works 7.0 is gemakkelijk te leren en heeft voor alle gezinsleden de programmas die ze dagelijks nodig hebben voor het schrijven van brieven of werkstukken, het bijhouden van de dagelijkse financiën, adressenlijsten en software voor Internet en e-mail. De meegeleverde sjablonen en hulpmiddelen in de verschillende programmas zorgen ervoor dat alles er professioneel uitziet. De nieuwe Task Launcher-pagina laat in één oogopslag de agenda, de actielijst en de meest gebruikte onderdelen van Works 7.0 zien.

De documenten die in Works 7.0 zijn gemaakt, kunnen zonder problemen worden uitgewisseld met Microsoft Word of Excel, terwijl gebruikers van een Pocket PC of Palmtop-computer de agenda en het adresboek van Works 7.0 kunnen meenemen.

Systeemeisen


* Multimedia PC met een Pentium 120MHz of snellere processor;
* Microsoft Windows 98, Windows Millennium Edition (Windows Me), Windows 2000 Professional met Service Pack 2 of hoger, of Windows XP Home of Professional Edition;

* 16 MB RAM voor Windows 98 of Windows Me (32 MB aanbevolen);
* 32 MB voor Windows 2000 SP2 of Windows XP;
* 90-180 MB vrije ruimte op de harde schijf;
* Internet Explorer 6 browser software is vereist en wordt meegeleverd. Hiervoor kan tot 65 MB extra schijfruimte nodig zijn. Deze installatie vervangt de oorspronkelijke browser niet;
* Cd-rom-speler (4x speed of sneller);

* Microsoft Mouse, Microsoft IntelliMouse of compatibele muis;
* 16-bits SuperVGA beeldscherm, 800 x 600 resolutie of hoger;
* Optioneel: modem en Internetabonnement voor Internettoegang.
Prijs en beschikbaarheid

Microsoft Works 7.0 Nederlandse versie is vanaf 10 oktober in de winkel verkrijgbaar. De winkelprijs zal naar verwachting 59 bedragen (incl. BTW). Gebruikers van een oudere versie van Microsoft Works kunnen 15 van Microsoft terug ontvangen. Daartoe dienen zij de kassabon en het ID-nummer van hun Works 7.0-pakket, of kopie van het CD-label van hun oude versie op te sturen naar Microsoft. Zij krijgen daarop het kortingsbedrag op hun rekening gestort.

Meer informatie over Microsoft Works 7.0 is te vinden op www.microsoft.nl/works.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Contact Center (MCC), iedere werkdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, telefoonnummer: 020 - 500 1500.

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V., Astrid Balsink, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 14 61 of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Windows XP

© 2002 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden. Privacyverklaring.