Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 23 september 2002

Politie Haaglanden houdt verdachte in zaak 'Haagse jogger' aan

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 september heeft de politie bij de Karnebeeklaan een 20-jarige Hagenaar aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij achter een 17-jarige Haags meisje op de fiets aanrende en het meisje van achteren beetpakte. Omdat het meisje begon te gillen liet de Hagenaar haar los en ging er vandoor. Hij werd even later aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook het meisje is overgebracht naar het politiebureau waar haar slachtofferhulp is aangeboden.

De afgelopen maanden zijn in de omgeving van de Laan van Meerdervoort, Reinkenstraat en de Waldeck Pyrmontkade een aantal vrouwen op dezelfde wijze aangerand. Inmiddels heeft een aantal vrouwen aangifte gedaan.

De recherche van Bureau Karnebeek heeft naar aanleiding van deze aanrandingen een team samengesteld en een uitgebreid onderzoek ingesteld, met als resultaat dat de Hagenaar op heterdaad is betrapt en kon worden aangehouden. De Hagenaar heeft inmiddels een aantal zaken bekend. De politie sluit niet uit dat nog meer vrouwen het slachtoffer van deze Hagenaar zijn geworden maar nog geen aangifte hebben gedaan. Zij worden verzocht alsnog contact op te nemen met Politiebureau Karnebeek via telefoonnummer 070 - 424 29 11.

De verdachte wordt dinsdag 24 september voorgeleid aan de rechter- commissaris.