Politie Twente


Persberichten Politie Twente 23 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981



Aanrijding met letsel
02-763878
Hengelo, Beneluxlaan
Zondag 22 september, omstreeks 23.00 uur
Een 20 jr. automobilist uit Enschede, raakte rijdende over de Beneluxlaan in Hengelo in een slip en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. Hij is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer weg.


Diefstal auto
02-763661
Oldenzaal, Leeuwerikstraat
Zaterdag de 21e september tussen 22.30 en 23.00 uur
Werden de autosleutels uit de keuken van een 37 jr. Oldenzaalse eigenaresse van een auto, weggenomen. Daarna is de auto, een rode BMW 316 met kenteken, ZN-53-PF, bij de woning ontvreemd.


Aanhoudingen na poging inbraak en diverse vernielingen
02-763718
Borne, Oude Almeloseweg
Zondag 22 september, omstreeks 06.55 uur
Werd gemeld dat er op dat moment werd gepoogd in te breken in een school aan de Oude Almeloseweg in Borne. Signalementen van twee mogelijke daders werden doorgegeven. Deze twee, inwoners van Borne van 19 jr. (beide) werden even daarna in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Ze werden meegenomen naar het bureau, waar ze in de loop van de zondag in verzekering zijn gesteld en opgesloten.Een onderzoek werd ingesteld. Het bleek dat de twee verantwoordelijk zijn geweest voor een aantal vernielingen, diefstal van twee fietsen en de poging tot inbraak. O.a. werd bij een woning aan de Watertorenerf een buitenlamp vernield, van een auto aan de Zuid Esch, twee spiegels van een geparkeerde auto, van een andere auto een antenne, van een woning aan de Pellenhof, 2 ruitjes en een bloembak, bij een horecabedrijf een terrasstoel en een heg van coniferen aan de Heekgaarde. Twee fietsen zijn vermoedelijk weggenomen bij een woning aan de Oude Almeloseweg, op de hoek met de Oude Es. Dit moet verder worden onderzocht. Bij de school is het een poging gebleven. Verder onderzoek wordt gedaan.


Inbraak in winkel
02-763900
Tubbergen, Raadhuisplein
Maandag 23 september, omstreeks 03.00 uur
Werd met twee stenen een etalageruit ingegooid van een fotozaak aan het Raadhuisplein in Tubbergen. Daarna met een hamer een aantal vitrinekasten en werden ongeveer 25 fotocamera's van verschillende merken en types weggenomen. Een buurtbewoner hoorde het lawaai en zag drie mannen wegrennen richting de begraafplaats waar ze vermoedelijk in een auto zijn gestapt.Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.


Aanrijding met letsel
02-763724
Nijverdal, G van der Muelenweg
Zondag 22 september, omstreeks 08.25 uur
Een 17 jr. bestuurster van een bromscooter uit Wierden, ging op de rotonde om onbekende reden onderuit. Met rug en knie letsel is ze door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Later op de dag mocht ze met haar ouder weer naar huis.


Aanhouding na uiten van diverse bedreigingen
02-763723
Delden
Zaterdag en zondag jl.
Een 41 jr. inwoner van Delden is afgelopen zaterdag en zondag, diverse keren zowel telefonisch als ook bij hem voor de woning, met de dood bedreigd door een naar later bleek 33 jr. man uit Enschede. De 33 jr. is daarop aan het eind van de zondagmorgen in zijn woning in Enschede aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten.Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de aanleiding van de bedreigingen is geweest. De 41 jr. heeft aangifte gedaan.


Woningbrand
02-763895
Almelo, Hantermansstraat
Maandag 23 september, omstreeks 01.10 uur
Werd gemeld dat er brand was in een woning Bewoners waren rond 23 uur naar bed gegaan. Een van hen was op een gegeven moment wakker geworden en had geconstateerd dat er rook via de slaapkamervloer naar boven kwam. De brandweer heeft een gat in de vloer gemaakt en constateerde dat er in het rookkanaal van de open haard iets brandde. Dit werd geblust. Er ontstond wel de nodige waterschade. De bewoners hadden 's avonds de open haard aangehad. Deze was nog nieuw en de brandweer vermoedde dat er iets niet goed was met de isolatie en dat dit mogelijk de oorzaak van de brand is geweest. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.


Paard op hol, koetsier gewond
02-763746
Haarle, Poggenbeltweg
Zondag 22 september, omstreeks 12.55 uur
Een 57 jr. inwoner van Haarle, reed gisteren samen met zijn 54 jr. echtgenote met een paard en koetsje over de Poggenbeltweg Het paard schrok van een auto met daarachter een trailer en raakte de trottoirband en sloeg op hol. Via een grasveld kwam het geheel terecht op de parkeerplaats van een bank waar de koetsier en zijn echtgenote van de bok vielen. Paard en koets kwamen daarop tot stilstand in de bosjes achter de bank, waarbij een houten schutting deels werd vernield. De 57 jr. koetsier werd met onbekend letsel, vermoedelijk enkele gebroken ribben, overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Zijn echtgenote, die wat schaafplekken had, is met hem meegegaan.


Bromfietser gewond
02-763788
Enschede, kruising Eekmaatlaan - Esmarkelaan
Zondag 22 september, omstreeks14.40 uur
Een 22-jarige man uit Enschede raakte gisteren gewond na een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 63 jr. Enschedeer. De 22 jr. reed op een scooter en verleende op de kruising Eekmaatlaan -Esmarkelaan geen voorrang aan de automobilist. Hierdoor werd een botsing veroorzaakt, waarbij de bromfietser gewond raakte. Het slachtoffer is per ambulance naar het MST in Enschede gebracht met een beenbreuk.


Aanhouding na diefstal uit woning
02-763780
Enschede, Minister dr. Kuyperplein
Zondag 22 september omstreeks 12.15 uur
Een 33-jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van inbraak en diefstal uit haar woning aan het Min. Dr. Kuyperplein. Naar aanleiding van de aangifte werd een onderzoek verricht. Hierbij troffen de agenten een verdachte man, een 27 jr. Enschedeer, aan met spullen, die o.a. afkomstig waren van bovengenoemd adres. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij gaf vrijwillig de gestolen goederen terug. E.e.a. is teruggegeven aan de eigenaar. De 27 jr. is in verzekering gesteld en verder onderzoek volgt.


Zender uit de lucht gehaald
02-073640
Haaksbergen, Brandweg
Zondag 22 september, omstreeks 10.30 uur
De politie haalde gisteren in samenwerking met de radiocontroledienst van de PTT de zender "De Explosie van Twente" uit de lucht. Een 16-jarige jongen uit Haaksbergen, die achter de knoppen zat, krijgt een proces-verbaal.


Woningbrand, mogelijk brandstichting na inbraak
02-763865
Enschede, Tubantiasingel
Zondag 22 september, omstreeks 21.55 uur
Werd brand gemeld in een woning aan de Tubantiasingel. De brand werd geblust door de brandweer en er bleken meerdere brandhaarden aanwezig te zijn. Het vermoeden bestaat dat na een inbraak, vele lades van kasten stonden open, getracht is de woning uit te laten branden. Door snel ingrijpen van o.a. een passerende buschauffeur, hij forceerde de voordeur, kon snel worden ingegrepen. De bewoners waren niet thuis. Onderzoek zal e.e.a. moeten verduidelijken.