Ingezonden persbericht


Persbericht

23 september 2002

TDK Systems ondersteunt de 802.11b draadloze standaard ~ white paper adviseert de industrie Wi-Fi als standaard te hanteren ~

TDK Systems Europe voorspelt dat draadloze hot-spots in openbare ruimten het gebruik van draadloze toepassingen door bedrijven zal stimuleren.

In een white paper, getiteld The evolution of the wireless LAN , zegt Nick Hunn, managing director van TDK Systems, dat de meeste mensen door toegangspunten in openbare ruimten voor de eerste keer te maken zullen krijgen met een draadloze LAN-verbinding. De ervaring met een kabelvrije computer zal als een katalysator werken waardoor de 802.11b (Wi-Fi) draadloze standaard snel aan populariteit zal winnen.

"Openbare toegangspunten zullen de acceptatie van draadloos LAN door bedrijven in gang zetten in plaats van een gevolg zijn, zei Nick Hunn. "Vliegvelden, conferentiecentra en hotels waren er snel bij met het installeren van Wi-Fi netwerken en zakelijke gebruikers zullen snel gewend zijn aan de vrijheid en het gemak dat Wi-Fi hen biedt."

In de white paper wordt ook de steeds groter wordende rol die telecomaanbieders zullen gaan spelen in het aanbieden van draadloze toegang aan hun klanten onderzocht.

"Het effect van Wi-Fi op het moederbord, aangestuurd door Intel s Banias chip, zal de aanwezigheid van mobiele netwerkoperators vergroten en hen meer invloed geven op het gebied van de ontwikkeling van draadloos LAN," zei Hunn.

"Op veel manieren hebben de telecombedrijven zich de plannen van de computerindustrie voor draadloos LAN toegeëigend, eenvoudigweg omdat ze het roaming -concept begrijpen," voegde hij toe. "Ze werken allemaal aan bedrijfsmodellen waarin draadloze data-toegang de gemiddelde omzet per gebruiker zal verhogen."

"802.11a biedt zeker een belangrijk prestatievoordeel, maar als je op reis bent en mogelijk toegang wilt krijgen tot een openbaar LAN, zal het niet compatibel zijn," zei Hunn. "Ik geloof dat 802.11b de standaard is die wereldwijd ingezet zal worden voor mobiel computergebruik en dat 802.11a een nieuwigheid zal blijven totdat stabiele, interoperabele en multi-mode 802.11a+b producten beschikbaar zullen zijn."

De white paper The evolution of the wireless LAN is een onderdeel van het B-Informed educatieprogramma van TDK Systems en is beschikbaar op www.tdksystems.com

(408 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 65 575 28 28
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksystems.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com