Gemeente Oosterhout

Agrarische bedrijfsbebouwing wordt woning

B. en w. gaan de raad voorstellen mee te werken aan het verzoek van een inwoner van Oosteind om aan de Provincialeweg 206 in Oosteind een woning te bouwen in ruil voor het slopen van agrarische bedrijfsbebouwing.

Twee jaar geleden stelden Provinciale Staten van Noord-Brabant in de regeling Ruimte voor Ruimte vast dat onder een groot aantal stringente voorwaarden woningbouw op een passende locatie mag plaatsvinden in ruil voor de sloop van vrijgekomen agrarische bedrijfsgebouwen van intensieve veehouderij. Deze zogenoemde Ruimte voor Ruimte regeling kent onder andere als voordelen dat mestoverschotten worden teruggedrongen en de verstening van het platteland wordt teruggebracht. De tussen provincie en Rijk gemaakte afspraken brengen met zich mee dat er in de provincie Noord-Brabant extra woningen mogen worden gerealiseerd boven de reguliere aantallen op basis van de sloop van stallen voor de intensieve veehouderij.

Het perceel op de Provincialeweg 206 voldoet aan de strenge voorwaarden vandaar dat dit verzoek kan worden ingewilligd als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat.

Oosterhout, 18 september 2002