Gemeente Maassluis

23-9-2002

Antwoorden op schriftelijke vragen PvdA over onkruidbestrijding

Naar aanleiding van schriftelijke vragen over het bestrijden van onkruid die door de fractie van de PvdA op 12 augustus 2002 zijn gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Maassluis, heeft het college een antwoordschrijven verzonden. Het college beantwoordt de vragen van de PvdA als volgt:

In het kader van artikel 37 van het Reglement van Orde heeft u vragen gesteld over het bestrijden van onkruid in Maassluis.

Hierover delen wij u naar aanleiding van de vragen 1. en 2. het volgende mede.

Met uw fractie zijn wij van mening dat het door u bedoelde gemaal afdoende onkruidvrij dient te zijn. Dit geldt overigens ook voor de rest van onze stad.
Voorts merken wij naar aanleiding van vraag 3 nog het volgende op. Door verschillende diensten wordt met veel inzet de openbare ruimte in onze stad zo schoon mogelijk gehouden. Veel onkruid op verharding geeft de openbare ruimte een onverzorgd uiterlijk. Om die reden hebben wij bij ons besluit van 27 augustus j.l. een extra budget beschikbaar gesteld ten behoeve van de onkruidbestrijding. Hiermee kan de geĂŻntensiveerde uitvoering van de onkruidbestrijding in de gehele gemeente worden voortgezet.

Teneinde dit verhoogde uitvoeringniveau ook in de volgende jaren te kunnen handhaven, wordt er op dit moment gestudeerd op alternatieven voor de huidige wijze van onkruidbestrijding. In het kader van de begroting 2003 zal er een besluit moeten vallen over de wenselijkheid om de mechanische onkruidbestrijding te combineren met een selectieve spuitmethode, waardoor de groei van het onkruid sterk wordt afgeremd.

Gerelateerde documenten:
Schriftelijke vragen PvdA over het gemaal aan de Zuiddijk