Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 23 september 2002

Agalev verheugd over groene overwinning bij Duitse verkiezingen


Agalev is bijzonder blij met het schitterende resultaat van de Duitse Groenen bij de Bondsdagverkiezingen van 22 september. Niet alleen haalden de Groenen hun beste resultaat ooit, het is de groene vooruitgang die de voortzetting van de rood-groene coalitie verzekert.

Dit resultaat wijst erop dat de Groenen er - in soms moeilijke omstandigheden - in geslaagd zijn hun stempel te drukken op het regeringswerk. Herkenbare groene realisaties, zoals een energiebeleid weg van de kernenergie en op weg naar duurzame alternatieven, hebben bijgedragen tot dit succes. De verkiezingscampagne heeft verder bewezen dat groene politieke programmapunten (zoals over het klimaatbeleid) in het hart van de politieke discussie staan. Ook vanuit een regeringsdeelname kunnen groene partijen verkiezingen winnen op basis van een programma en van bekwame en herkenbare figuren.

Wij zijn verheugd dat Duitsland hiermee geen ruk naar rechts maakt, maar integendeel kan kiezen voor een vernieuwend sociaal-ecologisch programma. Dat de groene inbreng daarin nu versterkt zal worden, is zeer goed nieuws.

Jos Geysels,
Politiek Secretaris Agalev

---
Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail pers@agalev.be

---
Agalev via InterNet
e-mail persdienst: pers@agalev.be
agalev homepage : http://www.agalev.be/
persteksten : http://www.agalev.be/pers/