Ingezonden persbericht

Persbericht

Cijfers Staffware voor eerste zes maanden 2002

Alkmaar, september 2002 - - Staffware, toonaangevend in business process automatisering, heeft haar cijfers voor het eerste half jaar van 2002 (eindigend op 30 juni 2002) bekendgemaakt. De omzet bedroeg 29,03 miljoen Euro (H1 2001: 30,46 miljoen Euro).

In productresearch en -ontwikkeling werd de afgelopen zes maanden 5,4 miljoen Euro geïnvesteerd, (19 procent van de omzet), en de cash resources zijn gestegen naar 32,2 miljoen Euro. De totale licentieverkoop bedroeg over dit eerste half jaar 15,8 miljoen Euro (H1 2001: 16,4 miljoen Euro).

De EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortisation) bedroeg over het eerste half jaar van 2002 1,7 miljoen Euro , tegenover 3,8 miljoen Euro negatieve EBITDA over dezelfde periode van 2001. Binnen Staffware Nederland steeg de halfjaarlijkse omzet met 129,4 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2001.

Binnen haar oorspronkelijke markt heeft de organisatie twee miljoenencontracten in de financiële sector afgesloten. Daarnaast zijn er acht licentiecontracten afgesloten, waarmee per overeenkomst ruim Euro 400.000 is gemoeid. De Staffware Process Suite blijft de motor achter Staffware's succes in de BPM-markt. Zeven van de in totaal tien contracten omvatten namelijk de nieuwe iProcess Engine, onderdeel van de Staffware Process Suite. Geheel in lijn met de organisatiestrategie heeft Staffware haar wereldwijde aanwezigheid binnen de markt sterk uitgebreid. Internationale verkoop bedraagt 75 procent van de totale verkoopactiviteiten, met name dankzij de groei in Nederland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. De belangrijkste verticale markten blijven het bankwezen (44 procent, telecommunicatie (14 procent), overheid (12 procent) en verzekeringen (8 procent).

Momenteel wordt er gewerkt aan de release van iProcessEngine for Windows 2000 en Windows .NET server, en tevens aan de verbeterde versie van Staffware Process Objects (herschreven in Java). Daarnaast richt Staffware zich steeds meer op haar product Relationship Manager (onderdeel van de Process Suite) en op het leveren van Applicatie Process Frameworks. Dit zijn template-applicaties die gebaseerd zijn op soortgelijke applicaties bij andere klanten. Een groot voordeel hiervan is dat klanten deze snel, eenvoudig en flexibel kunnen aanpassen aan hun individuele eisen en wensen. Hierdoor besparen ze veel tijd en hoge kosten die vaak gepaard gaan met het ontwikkelen van geheel nieuwe, op maat gemaakte systemen. Deze oplossingen zijn onder andere bedoeld voor de hypotheekmarkt en de telecommunicatiesector.

In een commentaar op de resultaten stelt John O'Connell, Chairman en Chief Executive Officer van Staffware plc.: "De winstgevendheid in deze eerste zes maanden is grotendeels te danken aan de sterke positie die Staffware enerzijds in de opkomende BPM-markt heeft verworven en anderzijds in de workflowindustrie heeft behouden. Naast het intern ontwikkelen van BPM-oplossingen zoeken organisaties naar efficiëntere interactie met hun klanten en leveranciers. Webservices worden dan ook gezien als een doorbraak in de manier waarop organisaties informatie delen en integreren. De behoefte aan dure, tijdrovende en op maat ontwikkelde integratiediensten neemt hierdoor af. Deze webservices zijn een goede aanvulling op onze BPM-strategie en in de tweede helft van dit jaar zullen we dan ook onze strategie voor deze services aankondigen."

Staffware BV, Robijnstraat 2, 1812 RB, Alkmaar
Telefoon: 072 - 5120728, http://www.staffware.com

Over Staffware
Door de kracht van haar producten en haar klantgerichtheid heeft Staffware, met ruim 1,5 miljoen gebruikers wereldwijd, een goede reputatie opgebouwd. De organisatie is de afgelopen zes jaar vertienvoudigd en heeft nu meer dan 350 medewerkers, verdeeld over verschillende vestigingen in zestien landen. Mede dankzij het uitgebreide partnernetwerk bestrijkt Staffware wereldwijd de belangrijkste business regio's. Staffware is oprichter en marktleider van de business process management- en workflowmarkt. Staffware levert op dit gebied al ruim vijftien jaar toonaangevende technologie en oplossingen aan meer dan 5.000 klanten in alle grote industriesectoren waaronder commerciële organisaties, het bank- en verzekeringswezen, telecom, nutsvoorziening en overheid. Staffware-applicaties worden binnen een zeer kort tijdsbestek ontwikkeld en volledig op maat gemaakt.

De Staffware Process Suite levert een complete set tools voor het omzetten en stroomlijnen van processen en taken binnen een organisatie. De tools zijn interoperabel en tevens beschikbaar op een brede reeks technologieplatformen. De Staffware-technologie maakt eveneens het automatiseren en integreren van de activiteiten van klanten, partners, leveranciers en tussenpersonen eenvoudiger en effectiever. De Staffware Process Suite voorziet in toonaangevende BPM-technologieën die de basis vormen voor hogere kostenbesparingen, hogere productiviteit, verbeterde klantenservice, groter concurrentievoordeel en het opvolgen van wets-, industrie- en managementvoorschriften.

In onafhankelijke performance assessments door Doculabs Inc. en Yphise is aangetoond dat de Staffware iProcess Engine (iPE) in staat is niet eerder gerealiseerde niveaus van bedrijfskritische transactievolumes te kunnen verwerken. De Staffware iPE is een core component van de Staffware Process Suite. De resultaten zijn gebaseerd op de hoge doorvoersnelheid van gegevenstransacties, de ondersteuning van een zeer groot aantal gebruikers en het vermogen om te allen tijde op de juiste wijze te blijven werken (embedded resilience). Hiermee heeft de Staffware Process Suite een nieuwe standaard gedefinieerd voor Business Process Management tussen mensen, tussen verschillende systemen, en tussen mensen en systemen. Nadere informatie over Staffware is beschikbaar op: www.staffware.com.

Redactionele informatie: Pb0902 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Tel.: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661. E-mail: prinflux@cs.com