BedrijfsautoRAI

23-09-2002

Opel Vivaro 5000 keer verkocht

De Vivaro maakt deel uit van het complete aanbod aan bedrijfswagens dat Opel aanbiedt en waarmee het merk een opvallende opmars inzet op de bedrijfswagenmarkt.

De Vivaro debuteerde op de IAA van Frankfurt in 2001. Daar oogstte de Vivaro al veel lof met zijn in het oog springende design gecombineerd met het flexibele karakter en de baanbrekende rij-eigenschappen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Vivaro begin dit jaar werd verkozen tot International Van of the Year 2002. Een prestigieuze titel waar Opel trots op is. De Opel Combo sleepte bovendien de tweede prijs in de wacht bij diezelfde verkiezing.

Inmiddels is de Vivaro meer dan vijfduizend maal verkocht, van dat aantal zijn duizend bestelwagens bij de firma Snoeks omgebouwd tot dubbele cabine of combi. Hierdoor is de Vivaro de ideale compagnon om zowel personen als goederen te vervoeren.

Het succes van de Vivaro komt niet onverwachts. Hij is er in vele carrosserievarianten en met moderne motoren. Per direct is de Vivaro leverbaar met een 88 kW/120 pk sterke 2.0-16V benzinemotor gekoppeld aan een zesversnellingsbak. In het eerste kwartaal van 2003 komt een nieuwe 2.5Dti motor met 98kW/133pk en een 6-versnellingsbak beschikbaar. Ook de bekende 1.9DTi motor met 74 kW/100 pk wordt aan deze zesbak gekoppeld. Daarnaast is er nog de 59 kW/80 pk sterke 1.9Di motor.

Niet alleen de Vivaro is succesvol, ook de rest van het brede Opel bedrijfswagenprogramma verkoopt goed. Aan de onderkant van het assortiment, zorgt de Opel Combo voor succes. De nummer twee van de International Van of the Year verkiezing combineert de rijeigenschappen van een personenauto met het ruimteaanbod van de bestelwagen. Daarnaast biedt de Combo een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding. Boven aan het gamma staat de Movano. Dezer ruime en krachtige bestelwagen is in vele verschillende varianten leverbaar en daardoor breed inzetbaar.

De bestelwagenuitvoeringen van de Astra, Zafira en Frontera completeren de Opel bedrijfswagenreeks. Met deze modellen biedt Opel een modern gamma bedrijfswagens van de nieuwste generatie waarmee iedere ondernemer uit de voeten kan.

De Opel Vivaro is al leverbaar vanaf 14.575,- exclusief BTW.