Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-09-2002
1e Persbericht van 23 september 2002



Eindhoven: Meisje lastig gevallen
Een 14-jarig meisje uit Eindhoven is zondagavond rond 19.00 uur op de Tempellaan lastig gevallen door een man. Het meisje fietste op het fietspad van de Tempellaan. Kort voor de kruising met de Henegouwelaan stond een man langs de weg. Hij deed het meisje onzedige voorstellen en duwde haar gelijktijdig van haar fiets. Het kind viel maar raakte niet gewond. De man bleef staan waardoor het slachtoffer de kans kreeg snel op haar fiets te stappen en weg te komen. De dader betreft een ongeveer 50 tot 55 jaar oude man met een normaal postuur. Hij had een volle baard en een zware rokersstem. De man droeg een donkere jas.

Eindhoven: Brand
Zondagavond rond 20.00 uur brak brand uit in een woning aan de Offenbachlaan. De bewoonster was niet thuis. Een defect aan de televisie is naar alle waarschijnlijk de oorzaak van de brand. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De woning liep flinke water- en roetschade op. De woningen van de boven- en benedenburen liepen eveneens lichte water- en roetschade op. Een kat van de bewoonster stikte door de brand.

Eindhoven: Dronken automobilist botst achter op auto Een 64-jarige Eindhovenaar botste zondagavond rond 20.20 uur met zijn auto achterop bij de auto van een 54-jarige Eindhovenaar die stil stond voor de verkeerslichten op de Boutenslaan. De 64-jarige had gedronken en blies ruim 1,3 promille. Een rijbewijs had de man niet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Gestolen auto in brand gezet
Maandagmorgen rond 1.40 uur brak brand uit in een garagebox van een slooppand aan de Holstraat. De oorzaak was een gestolen auto die in brand was gezet. De brandweer heeft de brand bestreden. De politie onderzoekt waar de auto vandaan komt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Maandagmorgen rond 2.30 uur is op de Heuvelakker een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij liep op de parkeerplaats en bekeek of de autos gesloten waren. In een auto was ingebroken. Er was niets uit gestolen. Vlak bij de man vonden agenten een mes. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Poging diefstal benzine
Maandagmorgen rond 2.40 uur is op de Mathys De Layenslaan een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd door getuigen gezien toen hij samen met een andere man probeerde benzine uit geparkeerde autos te stelen. Bij de komst van politieagenten gingen de twee er vandoor. De Eindhovenaar kon even later op de van Thienenlaan aan de hand van zijn signalement worden aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij is op het politiebureau voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Poging diefstal auto
Op de Heezerweg is maandagmorgen om 5.00 uur een 28-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor geprobeerd te hebben om een bestelauto met gereedschap te stelen. Die auto stond op de Mimosalaan geparkeerd. De auto was wel beschadigd maar het was de dader niet gelukt de auto mee te nemen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in woning
Zondag tussen 14.00 en 18.00 uur is ingebroken in een woning aan de Slegersstraat. De inbrekers sloegen een ruit van de achterdeur stuk. Er is een geld en een fototoestel gestolen.

Helmond: Vrachtauto in brand
Zondagavond rond 23.15 uur brak er brand uit in een vrachtauto die geparkeerd stond op de Zuiddijk. De vrachtwagen was geladen met onder meer verfproducten. De oorzaak van de brand is mogelijk brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

Maarheeze: Drugvangst
Maandag is een 30-jarige man uit Landgraaf voor de rechter commissaris in s Hertogenbosch geleid. Hij werd op vrijdagmiddag op een parkeerplaats langs de A2 aangehouden. Agenten voerden een controle uit en vonden in de auto van de man 3,5 kilogram amfetamine ( in pil- en poedervorm). De auto waarin de man zat bleek eerder in s Hertogenbosch te zijn gestolen. Hij werd inverzekering gesteld. De drugs zijn in beslaggenomen.

Bladel: Inbraak woning
Tussen donderdagmorgen en zondagavond is ingebroken in een woning aan de Zwartakkers in Bladel. De inbrekers braken een bovenlicht open waardoor ze een raam konden openen. De hele woning werd doorzocht maar de inbrekers vonden niets van gading en zijn zover na viel te gaan zonder buit vertrokken.

Best: Inbraak in woning
Inbrekers hebben een afslankapparaat meegenomen na een inbraak in een woning aan de St Oedenrodeseweg. Er werd in de nacht van zondag op maandag door hen een ruitje ingeslagen waardoor ze de tuindeuren van het pand konden openen.

Valkenswaard: Inbraken
Inbrekers hebben in de nacht van zaterdag op zondag audio- en videoapparatuur buit gemaakt bij een inbraak in een woning aan de Mr. van Sonstraat in Valkenswaard. Ze braken een keukenraam open waardoor ze bij de sleutels kwamen die op de binnenkant van de deur staken.

Valkenswaard: Dronken automobilist botst achter op auto Een 58-jarige man uit Valkenswaard is maandagmorgen rond 1.00 uur met zijn auto op de Luikerweg bij een andere auto achterop gereden. De bestuurder had gedronken. Hij blies tijdens de ademtest ruim 1,9 promille. Het rijbewijs van hem is ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Vrachtauto in brand
Zondagavond rond 21.50 uur brak er brand uit in een vrachtauto die op de Dukaat stond geparkeerd. De brandweer bluste de brand en had het vuur snel onder controle. Tijdens het onderzoek bleek dat het dekzeil op twee plaatsen was stuk gesneden.

Asten: Dronken automobilist zonder rijbewijs
Maandagmorgen rond 2.55 uur is op de Heesakkerweg in Asten een 18-jarige man uit Asten aangehouden. Hij reed in een auto en bleek geen rijbewijs te hebben. Hij had bovendien gedronken. Op het politiebureau blies hij 0,6 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Diefstal auto
In de nacht van zondag op maandag is op het Berkenhof in Geldrop een groene Mitsubishi L200 pick-up met het kenteken VT-85-VY gestolen.