Gemeente Papendrecht

19 september 2002

Zondag 22 september: autovrije dag
Zondag 22 september besteden verschillende gemeenten in Nederland aandacht aan de autovrije dag. Themas die op die dag centraal staan, onder meer het bevorderen van een gezonder en veiliger (leef)milieu, kunnen zich ook verheugen in de aandacht van de gemeente Papendrecht. De gemeente roept daarom hierbij alle inwoners op die dag hun motorvoertuig vrijwillig te laten staan. Vanwege dit vrijwillige karakter, worden zondag 22 september geen wegen afgesloten in de gemeente Papendrecht. Hoewel de gemeente Papendrecht afziet van actieve deelname aan de autovrije dag, worden lokale initiatieven van vrijwilligers of organisaties m.b.t. de autovrije dag positief benaderd.
Meer informatie over de autovrije dag is verkrijgbaar via www.autovrijedag.nl of tel. 020-5507407.

Inzameling
In de periode van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober wordt in de gemeente een kledinginzameling gehouden door de stichting Humana Fondsenwerving. Het college van burgemeester en wethouders heeft toestemming gegeven voor deze inzameling.

Spreekuur wethouders
De wethouders en de burgemeester van de gemeente Papendrecht houden wekelijks op dinsdag spreekuur. Via mw. Stuij van den Herik (tel. 078-6418350) kan een afspraak worden gemaakt om met hen te spreken over zaken die hun portefeuille betreffen.
De portefeuilleverdeling is als volgt.
Burgemeester C.J.M. de Bruin: Openbare orde en veiligheid, Algemeen bestuur en communicatie, Regionale samenwerking. Wethouder A. Stremler: Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieu, afvalinzameling
Wethouder A. Vogel: Economische zaken, Onderwijs, Sociale Zaken en werkgelegenheid.
Wethouder drs. F.G. de Jong: Financiën, Personeel en organisatie, Verkeer en ruimtelijk beheer, Cultuur, sport en recreatie.

Aqua dance for kids in De Hooght
Donderdag 3 oktober starten de medewerkers van zwembad De Hooght tussen 18.30 en 19.15 uur weer met Aqua dance for kids. Wie tussen de zes en twaalf jaar oud is, een A-diploma heeft en houdt van dansen op goede muziek, kan zich aanmelden (wel zo snel mogelijk). Er kan maar een beperkt aantal kinderen meedoen aan deze activiteit. De activiteit richt zich op jongeren die georganiseerd, sportief bezig willen zijn gedurende 45 minuten. Het is ontwikkeld en aangepast aan het verwachtingspatroon van de jeugd: optimale beleving en fun staan daarom voorop. Kans op blessures bij aqua dance is vrijwel uitgesloten. Muziek (sfeer, tempo en ritme) geldt als basis bij aqua dance. De muziek wordt afgestemd op de leeftijd en op de interesses. Het is de bedoeling om demonstraties te geven tijdens activiteiten als diplomazwemmen en de opening van het buitenbad. Meer informatie is verkrijgbaar bij de kassa van het zwembad of telefonisch via 078-6151436.

Radio kijken in Interval
Vrijdag 27 september wordt de eerste radio-uitzending van het programma Sijbrands & vd Valk Café gemaakt en uitgezonden vanuit het café in jeugdcentrum Interval. Tijdens deze uitzending staat het thema Het muziekklimaat in onze regio centraal. Salsa-cracks Ron Sijbrands en André vd Valk zagen samen met gastpresentator Wendy van Duivenoord (van de verkeersinformatie van Radio 2 en 3) dit onderwerp van alle kanten door ...
Daarna wordt in het tweede deel van het programma tussen 22.00 en 23.00 uur de nieuwe cd van Jerry's Last Summer gepresenteerd. Het schijfje heet Going for the Green en is net uit. Jerry's Last Summer bestaat uit René Verhagen (gitaar, zang), Peter Jan Griffioen (basgitaar, zang) en Marco Verhagen (drums, zang). Going for the Green bevat elf eigen songs en is in eigen beheer opgenomen in de Papendrechtse studio the Cage. Jerry's Last Summer is live te zien en te beluisteren met een spetterend optreden. Het programma is te beluisteren op Salsa Radio (fm 105) tussen 21.00 en 23.00 uur. Het café gaat open om 20.00 uur open en dicht om 24.00 uur. De entree is gratis.