Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.00 uur) Maandag 23 september 2002

Valkenburg, snelle bromfiets:
Een 17 jarige inwoner van Valkenburg is zondag 22 september 2002 door de politie bekeurd wegens het overschrijden van de maximum snelheid. Een politiepatrouille zag zondagmorgen omstreeks 11.00 uur een bromfiets met een hoge snelheid over de Nieuweweg te Valkenburg rijden. De bromfietser haalde daarbij personenautos in waarbij een snelheid gemeten werd van 70 km per uur. De bromfiets werd achterhaald waarna de bromfiets voor het instellen van een verder technisch onderzoek werd meegenomen naar het politiebureau. Afhankelijk van de uitslag van het technisch onderzoek zal een verder proces-verbaal tegen de bestuurder worden opgemaakt.

Maastricht, bestuurders bekeurd wegens rijden onder invloed: Zondagavond 22 en maandagmorgen 23 september 2002 heeft de politie zes bestuurders bekeurd wegens het rijden onder invloed. De zes bestuurders werden niet tijdens een alcoholcontrole betrapt maar allen werden afzonderlijk gecontroleerd.
Een 56 jarige automobilist uit Maastricht werd zondagavond omstreeks 23.00 uur op de Czaar Peterstraat te Maastricht gecontroleerd. Hij bleek na een bezoek aan een voetbalkantine behoorlijk naar alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.2 en 1.3 promille.
Een 64 jarige automobilist uit Maastricht werd omstreeks 23.20 uur op de Cannerweg te Maastricht gecontroleerd omdat hij stapvoets reed. De reden daarvan was al vlug duidelijk, ook hij bleek behoorlijk wat gerstenat gedronken te hebben. Zijn ademanalyse aan het politiebureau wees een alcoholpromillage aan van 1.2 promille. Bij een routinecontrole op de Bosscherweg te Maastricht zondagmorgen omstreeks 02.00 uur bleek een 56 jarige automobilist uit het Belgische Smeermaas naar alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Een 38 jarige automobilist uit Maastricht maakte het zondagmorgen omstreeks 02.45 uur helemaal bont. Hij werd op de Prins Bisschopsingel te Maastricht door een politiepatrouille gecontroleerd omdat de bestuurder geen autogordel droeg. Hij werd geverbaliseerd en kreeg een bekeuring uitgereikt. Daarbij gaf hij aan de politieagenten een valse naam op en bleek hij ook naar alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. Bij een verdere controle bleek de dat bestuurder gereden had terwijl hij in het geheel niet in het bezit was van een rijbewijs. Met de nodige processen-verbaal op zak kon hij huiswaarts. Een 27 jarige automobilist uit Eijsden dronk na afloop van het voetballen de nodige glaasjes bier. Omdat hij niet wilde rijden met zijn auto was maar in zijn auto gaan slapen. Omstreeks 02.00 uur wilde hij huiswaarts waarop hij besloot toch maar te gaan rijden. Dat was maar van korte duur want op de Hoogbrugstraat te Maastricht werd hij al na enkele honderden meters door een politiepatrouille gecontroleerd waarbij het alcoholgebruik bleek. Zijn ademanalyse aan het politiebureau gaf een uitslag tussen 1.0 en 1.1 promille. Op de Franssensingel te Maastricht werd omstreeks 04.10 uur een 22 jarige automobilist uit het Franse Marloie gecontroleerd door een politiepatrouille. Bij het eerste contact bleek hij naar het gebruik van alcohol te ruiken. Zijn ademanalyse aan het politiebureau gaf een alcoholpromillage aan van 1.4 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd.