Gemeente Bergen op Zoom


Actieplan Cultuurbereik Bergebn op Zoom

Bergen op Zoom is een stad, die barst van cultuurtalent. De Gemeente wil dat talent de mogelijkheid geven naar buiten te komen. Op 10 september jongstleden heeft de Gemeente in aansluiting op het provinciaal beleid inzake Cultuurbereik haar Actieplan Cultuurbereik gelanceerd.

Subsidies
Het Actieplan, dat onderdeel uitmaakt van het Provinciale Actieplan geeft cultuurplannenmakers middels een subsidieregeling de mogelijkheid baanbrekende en vernieuwende ideeën te verwezenlijken. Vooral ideeën die verschillende kunstuitingen in één project samen laten komen en bedoeld zijn om verschillende bevolkingsgroepen te laten kennis maken met die kunstuitingen, kunnen voor een subsidie in aanmerking komen. Maar ook plannen om kunst en cultuur op een ludieke en originele wijze in het onderwijs te verankeren zijn van harte welkom.

"Nieuwe" locaties
Daarnaast daagt de Gemeente deelnemers aan het Actieplan uit 'nieuwe' locaties te gebruiken, waar kunst en cultuur op een verrassende manier tot uiting kan worden gebracht . Plaatsen waar je iets dergelijks niet zou verwachten, zoals in buurthuizen en de bibliotheek , maar ook in de openbare ruimte, zoals pleinen en stadsparken. Bij de invulling van een project kan desgewenst en in overleg gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden van de verschillende culturele instellingen die Bergen op Zoom rijk is, het liefst in combinatie.

Downloaden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de stafafdeling van de Sector Cultuur tel. 0164-277358. De subsidievoorwaarden, de toelichting en het aanvraagformulier kunt u downloaden door op de koppelingen te klikken