Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Martin Eijben

* Piket Jelle Egas


---

17:15 22-SEP-02
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE
Knieletsel na aanrijding
Een 35-jarige vrouw uit Zaandam reed op haar fiets in de richting van de Vincent van Goghweg en wilde linksaf de Vinkenstraat inslaan. Zij gaf daartoe richting aan en sorteerde voor en werd op dat moment ingehaald door een 17-jarige Zaandammer op een bromfiets. Er volgde een aanrijding, waarbij de vrouw genoemd letsel opliep.


**

19:47 22-SEP-02
loc.: ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT
Onder invloed
Een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Dat kreeg een 52-jarige man uit Zaandam, nadat hij was aangehouden terzake het rijden onder invloed. Uitslag ademanalyse: 465 ugl.


**

02:57 23-SEP-02
loc.: MONNICKENDAM, SINGEL
Geld en sigaretten buit bij inbraak
Nadat met enkele trottoirtegels een gepantserde deurruit van het Texaco tankstation was vernield, werd binnen een geldlade opengebroken en wisselgeld weggenomen. Ook verdwenen er enkele sloffen sigaretten.


**

06:56 23-SEP-02
loc.: ZAANDAM, POELENBURG / E HEIMANSSTRAAT
Letsel na ongeval
Een 48-jarige man uit Zaandam reed in een personenauto over de E.Heimansstraat en verleende, komende uit de richting van de Clusiusstraat, op genoemde kruising geen voorrang aan een 22-jarige vrouw uit Zaandam op een bromfiets. De vrouw werd met letsel aan haar knie en elleboog overgebracht naar het ZMC De Heel.


**

12:55 23-SEP-02
loc.: PURMEREND, ARESTRAAT
Gewond na val met fiets
Een 51-jarige man uit Purmerend werd met letsel aan de enkel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis, nadat hij met de fiets ten val was gekomen. Vermoedelijk omdat de persoon die achterop zat teveel naar achteren hing, "steigerde' de fiets.


**

13:09 23-SEP-02
loc.: PURMEREND, GORSLAAN
Dertien bekeuringen bij controle
Rapp's hebben tussen 11.30 uur en 13.00 uur een verkeerscontrole gehouden op bovengenoemde locatie.

Resultaat: 13 p.v.'s, terzake het niet dragen van de autogordel (10), negeren van een rood verkeerslicht (2) en een voor het bellen (niet hands free) tijdens het autorijden.


**