Gemeente Voorschoten

Persberichten - Roemer voor voorzitter Rode Kruis Uitgebracht op: maandag 23 september 2002

Burgemeester Verver overhandigt vrijdag 20 september om 17.00 uur de gemeentelijke Roemer aan de heer W. Reijnierse, voorzitter van het Rode Kruis, afdeling Voorschoten. Het Rode Kruis Voorschoten viert haar 50- jarig jubileum deze maand en vrijdag is de slotreceptie van de feestelijkheden. De heer Reijnierse, die 25 jaar voorzitter is geweest van de afdeling Voorschoten neemt dan afscheid. Hij blijft nog wel actief als voorzitter van het district Vliethorst.

Wim Reijnierse heeft zich onder andere ingezet voor het plaatsen van papiercontainers. Hiermee werd de Gemeente bevrijd van een berg papier en kreeg het Rode Kruis een belangrijke bron van inkomsten. Hij heeft zich ook sterk gemaakt voor het krijgen van een eigen onderkomen voor het Rode Kruis, wat door de gemeente is neergezet. Reijnierse was ook voorstander van het steunen van Rode Kruis projecten in het buitenland. Een voorbeeld hiervan is het Quang Tri Red Cross Training Center in Vietnam. Dit centrum is door samenwerking tussen verschillende zuster afdelingen van het Rode Kruis, waaronder Voorschoten tot stand gekomen. Naast het Rode Kruis was de heer Reijnierse actief in de club van Polen. Hij is onder andere mee geweest met de konvooien naar Polen. Met stempels van het Rode Kruis werd daar het passeren van de grens een stuk eenvoudiger.

De heer Reijnierse was generaal bij de landmacht en ontving in die functie in 1991 een Koninklijke Onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden.


--- einde bericht ---