Gemeente Hengelo

Op de fiets rond Hengelo Dierenasiel gesloten Collecte HinT
Raadscommissies Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Hengelo 200 jaar Bestemmingsplannen
Hart van Zuid Bouwplannen
Controle hondenbelasting Wet milieubeheer
Onderzoek naar parkeren van fietsen Kapvergunningen Koopzondagen 2003 Werk aan de weg
Vrijwilligers gezocht voor de verkeersmarkt

Mededelingen 24 september 2002
Op de fiets rond Hengelo


Fiets zaterdag 28 september mee met de Prominenten tijdens het Rondje Hengelo

Zaterdag 28 september kunt u meedoen met het Rondje Hengelo. U kunt kiezen uit 2 routes en nu uit 3 startpunten.

In Hengelo is dat in noord (brandweerkazerne) en in zuid (clubgebouw SHO naast tennishal Pruisische Veldweg 77).

In Beckum kunt u starten bij de kantine van voetbalvereniging TVO.

U kunt bij aanmelding kiezen uit 20 en 50 kilometer.

Fiets mee met de wethouders Henk Nijhof (bij goed weer in passende kledij), Hans Kok en Bert Otten en start om 10 uur in Hengelo Zuid.

Start u in Hengelo noord, dan fietst u met de burgemeester (bij goed weer eveneens in passende kledij), wethouder Guido Weber en gemeentesecretaris Wim Fluks.

Natuurlijk zijn er bij de vertrekpunten om 10 uur ook gemeenteraadsleden van de partij.

U kunt natuurlijk ook later starten, als dat maar is tussen 10 en 12 uur.

De route brengt u soms op onverharde of halfverharde paden. De racefiets is minder geschikt.

Een deel van de route loopt ook langs smalle vrijliggende fietspaden waar inhalen niet goed mogelijk is. Dus geen tochten om u geweldig te haasten, maar vooral om te genieten.

Geef u op, laat ons weten met hoeveel personen u komt en bel naar 2459 555 (de Gemeentewinkel) of mail naar
Gemeentewinkel@hengelo.nl.
Verstandelijk Gehandicapten. Van 30 september tot en met 5 oktober collecteert de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren. Collectanten kunnen zich legitimeren.
De commissie Ruimtelijk Zaken vergadert op dinsdag 24 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Regionaal Bedrijventerrein Twente: tussenstand haalbaarheid
* Definitieve ontwerpen doorstroomas Vossenbelt, gedeelte Beneluxlaan/Esbjergstraat/Europalaan/Dijksweg/Kopenhagenstraat/Bel gradostraat/Levantstraat

* Vaststelling bestemmingsplan HOV doorstroomas Vossenbelt
* Voorbereidingsbesluit Binnenstad

* Ontwerp bestemmingsplan Binnenstad deelplan Bibliotheek
* Toepassen artikel 19 lid 1/19a WRO t.b.v. de bouw van een fastfoodrestaurant op Westermaat, deelgebied Plein
* 30 km inrichting van Tuindorp en de Nijverheid
* 30 km inrichting van de Hengelose Es

* Invoeren Sabimos in het openbaar vervoer
* Europese architectuur prijsvraag Europan 7 De vergadering van de commissie Maatschappelijke Zaken die gepland stond voor woensdag 25 september komt te vervallen. vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Afrekening nieuwbouw Rabotheater en jaarrekeningen 2000/2001 en begrotingen 2002/2003


* Nota treasurybeleid

* Optimalisatie infrastructuur containerterminal Twentekanaal
* Verslag van bevindingen n.a.v. de accountantsrapporten 2001
* Bijstelling brandweerbeleidsplan 2003 2006
* Integriteitgedragscode voor de burgemeester en wethouders
* Aanpassing APV 2002
Tentoonstelling Wolvecamp
Dit jaar bestaat onze gemeente 200 jaar. Daarom zijn er het hele jaar door verschillende activiteiten. Tot en met 5 januari 2003 is er in het Historisch Museum Oald Hengel een tentoonstelling over een van Hengelos beroemdste schilders: Theo Wolvecamp. Er zijn onder meer schilderijen, tekeningen, documentatiemateriaal en een videopresentatie van Wolvecamp te zien. Misschien kent u hem nog, deze markante persoonlijkheid en heeft u hem ooit in de stad ontmoet. U bent van harte uitgenodigd voor deze tentoonstelling!

Geïllustreerde kennismakingsbrochure

Speciaal voor jongeren is er een kennismakingsbrochure gemaakt door Henk Lassche met tekst van Peggy Breitbarth. Voor docenten en leerlingen die de tentoonstelling bezoeken, is deze fraaie geïllustreerde brochure gratis.
De brochure geeft de achtergronden van de schilder weer en is voor andere geïnteresseerden in het Historisch Museum te koop. Scholen zijn van harte welkom
Docenten van basisscholen en middelbare scholen zijn met hun groepen nadrukkelijk uitgenodigd de tentoonstelling van deze Hengelose schilder te bezoeken. De toegang en de brochures zijn voor scholieren gratis. Spreekt u wel even een dag en tijd af waarop u wilt komen? Gratis toegang
De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Het museum is op de volgende dagen open:

* dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

* zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur

* eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur
* zondag 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur
U vindt het Historisch Museum aan de Beekstraat 51, telefoon 259 42 16.
Hart van Zuid


Het masterplan, waarin de ambities voor de ontwikkeling zijn vastgelegd, is na een uitgebreide inspraakperiode begin dit jaar door de gemeenteraad vastgesteld. Daarbij heeft de raad een aantal voorwaarden geformuleerd en opdracht gegeven een aantal zaken verder uit te werken, bijvoorbeeld op het gebied van verkeer en vervoer en de inrichting van de openbare ruimten.

Deze zogenoemde verdiepingsslag is op 19 september in de raadscommissie Strategische Projecten vrijgegeven voor inspraak. De commissie heeft nog geen inhoudelijk standpunt bepaald, maar wil graag uw mening meenemen bij de definitieve besluitvorming begin 2003.

De verdiepingsslag geeft op hoofdlijnen de uitgangspunten weer op het gebied van bijvoorbeeld verkeer en vervoer, de stedenbouwkundige uitgangspunten, de groen- en waterstructuur en de inrichting van de openbare ruimte.

Reageren?

U kunt deze verdiepingsslag inzien van 24 september tot en met 22 oktober 2002 bij het Projectbureau Hart van Zuid (Industrieplein 3) en de Gemeentewinkel bij de ingang van het stadhuis.

Wilt u reageren, dan kan dat schriftelijk van 24 september tot en met 22 oktober 2002. Uw reactie richt u dan aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Inloopavond

Voor geïnteresseerden is er op maandag 28 september een inloopavond van 17.00 tot 22.00 uur in het Wapen van Hengelo. U bent er van harte welkom. Ook tijdens deze avond kunt u schriftelijk uw reactie indienen.

Hoe verder?

Na sluiting van de inspraakperiode worden de reacties verwerkt en aangeboden aan het gemeentebestuur. Deze neemt de reacties mee bij de inhoudelijke bespreking van de verdiepingsslag.

Als dit alles begin 2003 wordt vastgesteld, is een belangrijke stap gezet richting uitvoering; de kaders voor de verdere uitwerking per deelgebied liggen dan namelijk vast. Inmiddels is al een start gemaakt met de verdere planuitwerking voor het deelgebied Community College. Naast de functie Onderwijs zullen in dit gebied ook functies komen als wonen, commerciële voorzieningen, bedrijven en
vrijetijdsvoorzieningen. Volgens verwachting verschijnt in het voorjaar van 2003 een Nota van Uitgangspunten voor dit deelgebied in de inspraak.

De besluitvorming is er op gericht om de eerste fase van het ROC in 2006 gereed te hebben.

Controle hondenbelasting


De komende weken wordt er gecontroleerd voor de hondenbelasting. Wie een hond bezit behoort zich aan een aantal regels te houden. Een van die regels is dat u de hond aangeeft bij de gemeente en dat u belasting betaalt. Om na te gaan of alle hondenbezitters hun hond gemeld hebben, zal de firma Holland Ruiter in opdracht van de gemeente Hengelo systematisch alle panden in Hengelo bezoeken om vast te stellen of de bewoner van het pand één of meer honden bezit.

Controle aan de deur

Aan de hand van door de gemeente verstrekte informatie (naam, adres en postcode) bezoekt de controleur de opgegeven adressen. De controleur zal u vervolgens enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. Al deze vragen worden aan de deur afgehandeld. De controleur kan zich legitimeren met een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs.

Aangeven van een hond

Heeft u uw hond(en) nog niet aangegeven, dan vult u bij de afdeling Belastingen en Verzekeringen een formulier in. De gemeente verstrekt u dan een hondenpenning en zal u aanslaan voor de hondenbelasting. De balie van de afdeling Belastingen vindt u op de eerste verdieping van het stadhuis en is iedere ochtend van 8.45 uur tot 13.00 uur open.

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u bellen met de afdeling Belastingen en Verzekeringen, telefoon 2459 884.

Onderzoek naar parkeren van fietsen


In het kader van een onderzoek naar het parkeren van fietsen worden op dinsdag 1 oktober, woensdag 2 oktober en zaterdag 5 oktober tussen 14.00 en 15.00 uur tellingen uitgevoerd. Tevens wordt op zaterdag 5 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur een enquête onder fietsers gehouden, waarin gevraagd wordt naar de fietsparkeervoorzieningen in de binnenstad. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Onderzoek en Statistiek, telefoon 2459 199. Dierenasiel gesloten


In verband met een interne reorganisatie is het dierenasiel Hengelo tot nader order gesloten. Voor meldingen inzake zwerf- en afstanddieren kunt u contact opnemen met de Dierenbescherming afdeling Hengelo, telefoonnummer 2505013.

HinT


Met ingang van 15 september 2002 zijn de inloopspreekuren bij HinT vervallen. U kunt telefonisch een afspraak maken met HinT, op werkdagen tussen 9.00 uur en 10.30 uur.

Bestemmingsplannen


Vaststelling bestemmingsplan Anninks- en Nijhofshoek, Woltersweg 95-97

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 3 september 2002 bij besluit nummer 24312 het bestemmingsplan Anninks- en Nijhofshoek (Woltersweg 95-97) vastgesteld. Deze partiële herziening heeft betrekking op een braakliggend terrein gelegen aan de Woltersweg. Voorliggende partiële herziening maakt het mogelijk om op dit perceel een woning te kunnen oprichten.

Ter inzage en bedenkingen
Het bestemmingsplan ligt van 25 september tot en met 22 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende de inzagetermijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Vaststelling bestemmingsplan Berflo Es, Breemarsweg 86-88

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 3 september 2002 bij besluit nummer 27516 het bestemmingsplan Berflo Es (Breemarsweg 86-88) vastgesteld. Deze partiële herziening heeft betrekking op een braakliggend terrein gelegen aan de Breemarsweg hoek Hegemansweg. Voorliggende partiële herziening maakt het mogelijk om op dit perceel een woning en een fotostudio te kunnen oprichten. Ter inzage en bedenkingen
Het bestemmingsplan ligt van 25 september tot en met 22 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende de inzagetermijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Vaststelling bestemmingsplan Wijkcentrum/Bibliotheek Hasselo

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 3 september 2002 bij besluit nummer 28779 het bestemmingsplan Wijkcentrum/Bibliotheek Hasselo vastgesteld. De geplande vernieuwing van het winkelcentrum Hasselo heeft tot gevolg dat het Hasseler Hoes en de bibliotheek verplaatst moeten worden en elders een nieuw onderkomen krijgen. Hiervoor is de locatie naast de sporthal Hasselo aangewezen. Deze planherziening maakt het realiseren van een wijkcentrum/bibliotheek mogelijk.
Ter inzage en bedenkingen
Het bestemmingsplan ligt van 25 september tot en met 22 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende de inzagetermijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

* Breemarsweg 78, plaatsen dakkapel

* Cornelis Dopperstraat 73, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een serre

* Heeckerenstraat 15, oprichten schuur

* Louis Bouwmeesterstraat 130, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een serre

* Van Markenstraat 6, oprichten schuur

* Badhuisstraat 24, veranderen gevel

* Bantingstraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Industriestraat 182, oprichten carport

* Jan Luikenstraat 40, veranderen en vergroten woonhuis
* Kretastraat 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Pastoor Eppinkstraat 77, oprichten schuur
* Prof Lorentzstraat 31, veranderen opvanghuis in een orthopedagogisch behandelcentrum

* Sloetsweg 9, veranderen en vergroten woonhuis, plaatsen dakkapel en wijzigen dakkapel

* Uitslagsweg 183, plaatsen 2 dakkapellen

* Wilbertstraat 15 A, oprichten schoolgebouw In de week van 9 tot en met 13 september is ingestemd met:
* Bittervoornstraat 16, vergroten berging
* Luciastraat 1, oprichten tuinhuisje

Op 19 september 2002 is van rechtswege ingestemd met:
* F. Santmanstraat 10, oprichten tuinhuis In de week van 9 tot en met 13 september is vergunning verleend voor:
* Altenavoetpad 19, oprichten jongveestal
* Berlijnstraat 2, veranderen kinderdagverblijf
* Boerhaavelaan 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Dr Schaepmanstraat 38, oprichten schuur
* Enschedesestraat 142, restaureren woonhuis en isoleren
* Frank Santmanstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Haaksbergerstraat 163, vernieuwen wagenloods annex garage
* Krabbenbosweg 91, plaatsen noodgebouw

* Louis Davidsstraat 14, oprichten dakopbouw
* Luciastraat 2, veranderen en vergroten woonhuis
* Mr P J Troelstrastraat 48, veranderen en vergroten woning
* Oude Postweg 140, oprichten schuur

* Pastoor Ossestraat 34, oprichten woonhuis
* Paul van Kempenstraat 65, plaatsen dakkapel
* Toermalijnstraat 8, veranderen bedrijfspand
* Vijverlaan 14, oprichten garage annex berging
Reclamevergunning

In de week van 9 tot en met 13 september is vergunning verleend voor:
* Granaatstraat 55, plaatsen van 2 vlaggenmasten
Monumentenvergunning

In de week van 9 tot en met 13 september is vergunning verleend voor:
* Enschedesestraat 142, restaureren van een woonhuis en isoleren De instemming meldingen, verleende bouw-, monumenten- en door een van deze verleende vergunningen en/of instemmingen De besluiten zijn genomen in de week van 9 tot en met 13 augustus Bouwaanvragen zijn ingediend voor.

* Ziekenhuisstraat 2-22, oprichten studio-woning
* Lijsterweg 91, veranderen van een berging bestemmingsplannen. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van in principe bereid de procedure op te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 25 september tot 23 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 23 oktober 2002 Doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 Woningwet
* Korte Smienkweg 16, oprichten van een schuur De raad heeft reeds een nieuw bestemmingsplan Buitengebied 2000 vastgesteld. Echter dit heeft nog geen rechtskracht. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan dan wel met het provinciaal en nationaal ruimtelijk beleid en met de bouwverordening (na eventuele vrijstelling) kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan dit bouwplan. Het bouwplan ligt van 25 september tot 23 oktober 2002 ter inzage bij aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u schriftelijk indienen tot 23 oktober 2002 bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Binnenplanse vrijstelling, artikel 15 WRO
Een verzoek om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen is ingediend voor:

* Kopenhagenstraat 44, het veranderen en vergroten van een woonhuis met een serre
het bestemmingsplan Vossenbelt, uitwerking 1 bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.
Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt tot 9 oktober 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen of bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 9 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het uitvoeringsbesluiten, ontvangen van:

* Wasserij Rosink vof, Hazelaarweg 48, in verband met het van toepassing worden van het Besluit textielreinigings-bedrijven milieubeheer op de wasserij

* Kuipers v/d Helm, Smaragdstraat 16, in verband met het van toepassing worden van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer op de inrichting voor inbouw autogasinstallatie

* Hotel de Kroon, Deldenerstraat 62, in verband met het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer op een tijdelijke opvang voor asielzoekers
* Sanders supermarkt, Berfloplein 3, in verband met het van ambachtsbedrijven milieubeheer op de supermarkt
* Sportschool Bodyline, Uitslagweg 102, in verband met het oprichten van een sportschool (Besluit horeca,-sport- en recreatie- inrichtingen milieubeheer)

* Restaurant Cyprus/ Afhaal-, bezorgservice Maria, Wemenstraat 30; Muziekschool Hengelo (o), Deldenerstraat 20; Kwalitaria 'de Tukker', Krabbenbosweg 12 en Snackbar 'Marcel', W. ten Catestraat 11. Op deze inrichtingen wordt het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van toepassing De meldingen met bijbehorende stukken kunt u tot en met 6 november Kapvergunningen


In de week van 10 september tot en met 16 september 2002 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 eik in de Dasstraat tegenover huisnummer 46. Herplant: 1 wintereik in de maat 12/14

* 1 valse christusdoorn in de Albert van Dalsumstraat achter huisnummer 39. Herplant: 1 valse christusdoorn in de maat 12/14
* 1 den in de achtertuin van de Louis Bouwmeesterstraat 67. Herplant: 1 wintereik in de maat 12/14

* 1 ceder en 1 den in de Willem Royaardstraat voor huisnummer 72
* 1 berk in de Laurens Bogtmanstraat 65

* 1 lijsterbes in de Aaltje Noordewierstraat achter huisnummer 21. Herplant: 1 himalaya berk in de maat 12/14

Ter inzage en bezwaar
De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Informatie
De besluiten zijn genomen in de week van 10 september tot en met 16 september 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
september 3 10 17