Politie Amsterdam-Amstelland

Illegale houseparty
23-9-2002. Gisterenochtend heeft in de Amerikahaven een illegale houseparty plaatsgevonden. Daarbij waren rond 6.00 uur zo´n dertig mensen aanwezig. Na een waarschuwing bleek het feest rond kwart voor elf nog in volle gang. Vanuit 6 luidsprekers kwam oorverdovende muziek. Omdat aan een tweede waarschuwing ook geen gehoor werd gegeven, werden een camper en de nodige geluidsapparatuur in beslag genomen. In de camper werden diverse verdovende middelen aangetroffen, waaronder een hoeveelheid paddo´s en cannabis.


---

Ramkraak modezaak
23-9-2002. Zaterdagavond rond kwart voor twaalf heeft een ramkraak plaatsgevonden bij een modezaak aan de Keienbergweg. Daarbij zijn de zomer- en de winterherencollectie van een ontwerpster weggenomen. Opvallend was dat alle aanwezige apparatuur onaangetast bleef. Op de voordeur werden sporen van een voertuig aangetroffen. Tevens bleek de deur naar het magazijn in zijn geheel te zijn verdwenen. Onderzoek in de buurt leverde geen directe aanwijzingen op. Wel werd om de hoek een auto aangetroffen. Het stelletje dat daarin lag had even daarvoor een auto weg zien rijden.


---

Alcoholcontrole
23-9-2002. Zaterdagochtend werd een alcoholcontrole gehouden op de Holterbergweg, waarbij 798 automobilisten werden gecontroleerd. Hiervan bleken negen bestuurders te veel gedronken te hebben. De hoogste score was 560 ugl ofwel 1.3 promille.


---

Botsing met ambulance
23-9-2002. Afgelopen zaterdagavond rond kwart over acht zijn drie mensen gewond geraakt bij een aanrijding op de Wibautstraat, hoek Eerste Oosterparkstraat. Bij de aanrijding waren drie personenautos en een ambulance betrokken. De ambulance maakte gebruik van de sirene en het blauwe zwaailicht. De drie slachtoffers zijn naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De ongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld.


---

Bekeuringen taxicontrole
23-9-2002. Afgelopen vrijdagavond vond een speciale taxicontrole plaats op de Marnixstraat. Er werden tachtig taxis gecontroleerd door enkele tientallen politiemensen. Zij kregen ondersteuning van personeel van de Rijksverkeers Inspectie. Ruim 35 chauffeurs kregen een bekeuring voor een verscheidenheid aan overtredingen. De bekeuringen hadden zowel betrekking op de voertuigen als op het ontbreken van vergunningsbewijzen of keuringsbewijzen voor de taxameter.
Gelijktijdig vondop de Haarlemmer Houttuinen en in de Marnixstraat een snelheidcontrole plaats waarbij speciaal op de snelheid van de taxis op de vrije trambaan gecontroleerd werd. In totaal werden 150 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogste snelheid werd gemeten op de Marnixstraat, daar reed een automobilist 85 kilometer per uur.


---

Mysterie gewonde man
17-9-2002. Rond half zeven gisteravond kreeg de eigenaresse van een winkel in de Halvemaansteeg het aan de stok met een nog onbekende man. De vrouw kreeg de indruk dat haar belager een mes wilde trekken en gaf hem een duw. Hierop ging hij er vandoor. Even later werd door gewaarschuwde politiemensen een zwaargewonde man in de buurt aangetroffen. Hij had een steekwond in het bovenlichaam. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nog steeds zorgwekkend. Of het om dezelfde man gaat als eerder op de avond is nog niet duidelijk. In verband met de zaak werd een 34-jarige vrouw aangehouden en verhoord. Zij werd later heengezonden. Vooralsnog gaat de politie er vanuit dat de gestoken man tijdens het handgemeen met de winkeleigenaresse onbedoeld gewond is geraakt. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met: (020) 559 23 21 Verwarde man vermist
13-9-2002. Sinds woensdag 11 september is de heer Theo van der Veer vermist. De politie roept uw assistentie in.

---
Achtergelaten jongentje
2-9-2002. Afgelopen donderdagavond, 29 augustus 2002, rond halfacht, is een kind achtergelaten op het Centraal Station in Amsterdam. De Jeugd- en Zedenpolitie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De politie roept uw assistentie in.