Dienstenbond CNV

Kwestie reiskosten woon-werkverkeer Schuitema in nieuwe fase 20-09-2002

Eind april 2002 hebben we u geïnformeerd over het feit dat wij in overleg waren met Schuitema over de kwestie van de reiskostenregeling woon-werkverkeer. Helaas moeten wij u meedelen dat we er (nog) niet uit zijn.

Vandaag hebben wij Schuitema nogmaals geschreven in een laatste poging om er via de minnelijke weg met elkaar uit te komen. Maar totnogtoe is het standpunt van Schuitema dat we de rechter maar om een oordeel moeten vragen. Wij denken dat we in een juridische procedure een goede kans van slagen hebben en wij hebben Schuitema dat laten weten. Dat zuigen we niet uit onze duim, maar is gebaseerd op jurisprudentie (gerechtelijke uitspraken naar aanleiding van praktijkgevallen). Overigens hebben we Schuitema ook geschreven waarom we denken dat we in een juridische procedure kunnen winnen.

We hopen dat we Schuitema daarmee kunnen overtuigen van de noodzaak om met ons tot overeenstemming te komen. Maar als dat niet lukt, dan zullen we inderdaad toch naar de rechter moeten en die moeten vragen om zich over de kwestie van de vergoeding van het woon-werkverkeer uit te spreken.

Wij zijn van mening zijn dat u in ieder geval niet zomaar akkoord moet gaan met een verslechtering van de reiskostenregeling (die enkelen van u honderden Euros per jaar kost). Als het komt tot een procedure is het belangrijk dat zoveel mogelijk leden die geconfronteerd zijn met een achteruitgang als gevolg van de nieuwe reiskostenregeling met ons meedoen.

Doet u mee?
Laat ons weten of u mee doet. Dat kan door ons een email te sturen, maar ook via de antwoordcoupon die u thuisgestuurd heeft gekregen. Vul in ieder geval zorgvuldig in wanneer u in dienst bent gekomen, hoe hoog uw reiskostenvergoeding was tot 1 januari 2002 en hoe de nieuwe regeling voor u uitpakt.

Uw collega die nu lid wordt, kan ook meedoen en via de antwoordcoupon (vergezeld van de ingevulde lidmaatschapscoupon) laten weten of hij/zij meedoet.

Zoals gezegd blijven we ondertussen niet stilzitten. We hopen dat we er met overleg toch uitkomen.

Ledenvergadering
Om een en ander met elkaar te bespreken houden wij een ledenvergadering op woensdag 2 oktober a.s. van 20.00 tot 21.30 uur in Laurels Pannenkoekenrestaurant, Varkensmarkt 7 in Raalte (tegenover de VVV; dus bordjes VVV volgen).

Aletta Bulsink en Neoletta Poelgeest,
bestuurders Handel

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met:
- Neoletta Poelgeest op kantoor Hilversum. Tel: (035) 646 05 80, email: hilversum@cnvdibo.nl, of:

- Aletta Bulsink op kantoor Apeldoorn. Tel: (055) 577 26 40, email: apeldoorn@cnvdibo.nl