ST. MAATSCHAPPIJ

Hoogleraarschap toekomstonderzoek

Dr. W.J. de Ridder benoemd tot hoogleraar toekomstonderzoek

STT/Stichting Beweton heeft Dr. W.J. de Ridder (1945) benoemd tot bijzonder hoogleraar toekomstverkenning en -onderzoek aan de Universiteit Twente. Daarmee is voorzien in de vacature die is ontstaan door het vertrek van Prof.Drs. P. Rademaker.

Prof. De Ridder zal zich met name richten op de maatschappelijke gevolgen van informatie- en communicatietechnologie. Centrale thema's daarin zijn de invloed van ICT op het gedrag van ondernemers, consumenten, werknemers en kiezers en de gevolgen hiervan voor de plaats en de toekomst van het bedrijfsleven en de overheid. Aan de leerstoel wordt een web-site verbonden die toegang geeft tot een publiek forum voor participatie in onderzoek dat door studenten, wetenschapsbeoefenaren en andere geĂŻnteresseerden wordt uitgevoerd.

Prof. De Ridder is directeur van de Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO). Hij zal zijn taak aan de Universiteit Twente met zijn huidige functie combineren.

De Stichting Beweton is in 1973 opgericht door Prof.Dr. F.L. Polak, de eerste hoogleraar futurologie in ons land. De Stichting, die de bevordering van wetenschappelijk toekomst-onderzoek ten doel heeft, is in 2001 samengegaan met de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT). STT richt zich op het uitvoeren van verkenningen op het grensvlak van techniek en samenleving.

Nadere informatie:
Ir. J.H. van der Veen
directeur STT/Beweton
tel.nr. 070-3029831

Prof.Dr. W.J. de Ridder
directeur SMO
tel.nr. 070-3528503

23 sep 02 15:51