Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 23-09-2002
Persberichten maandagmiddag 23 september 2002 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Toilet op de voorruit
KLAZIENAVEEN Maandagochtend rond 10.45 uur reed een 57-jarige man uit Holsloot met een trekker met oplegger over de N37, richting Duitse grens. Op de oplegger stond een verplaatsbaar toilet, een zogenaamde Dixie. Deze stond niet goed vast en viel van de oplegger, op de voorruit van een tegemoetkomende personenauto. De bestuurder, een 31-jarige man uit Assen, raakte hierbij gewond. Met nek- en borstklachten is hij overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Paardentrailer gestolen
PEEST Afgelopen weekeinde is op de Hulligtenweg een witte paardentrailer gestolen. Het gaat om een eenasser met een blauwe bies. De 73-jarige eigenaar uit Norg heeft hierdoor een schadepost van 2500.

Woninginbraak
SMILDE Zondagnacht is ingebroken in een woning aan de Vanghout. De dader kwam binnen door het keukenraam openraam te breken. De 35-jarige bewoner mist geld en twee telefoons.

Inbraak winkelcentrum
COEVORDEN Zondagnacht is ingebroken in winkelcentrum De Ganzehof aan de Friesestraat. Van vier winkels zijn de toegangsdeuren geforceerd. Bij een van de vier is een bedrag aan geld gestolen.

Inbraak kantoor
ASSEN Zondagavond of nacht is ingebroken in een kantoorgebouw aan de Mandemaat. Om binnen te komen is een raam vernield. Uit het gebouw verdwenen onder meer twee laptops.

Winkeldief aangehouden
BEILEN Maandag tussen de middag is een 25-jarige man uit Stadskanaal betrapt bij de diefstal van een trui, in een winkel aan de Brinkstraat. Hij is aangehouden en kreeg een snelrechtdagvaarding. De waarde van de trui bedroeg 32.

Bromfietscontrole
EMMEN Maandagochtend zijn vijftien bromfietsers gecontroleerd op de Hoenderkamp. Daarvan reden er negen met een te groot vermogen, wat aan het licht kwam bij een controle op de rollentestbank.