Politie Midden- en West Brabant

Persberichten, district Bergen op zoom, 23 september 2002

Datum: 23/9/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Diefstal uit auto
Zoals nu blijkt werd vrijdagnacht ingebroken in een op de Schaepmanstraat in Dinteloord geparkeerd staande Volkswagen Golf.Van de auto werd het slot van het linkervoorportier geforceerd, waarna men de autoradio-/CD-speler wegnam.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Ongeval met letsel
Op de Tholenseweg in Halsteren vond maandagmorgen omstreeks 09.15 uur een ongeval plaats. Een bestuurder van een bromscooter bemerkte te laat, dat een medewerker van de vuisvuilophaaldienst het bromfietspad overstak. De bestuurder van de bromfiets remde hierbij te abrupt en begon te slippen. De 17-jarige bestuurder uit Sint Philipsland kwam ten val. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en kon huiswaarts keren. De bromfiets raakte beschadigd.

Noot redactie:In het persbericht d.d. 20 september 2002 over de dood aangetroffen vrouw is door de politie abusievelijk gemeld dat de vrouw werd aangetroffen op camping Vredenburg in Bergen op Zoom. Het betrof hier echter een stuk grond dat in particulier bezit is en geen deel uitmaakt van de camping. Wij bieden zowel de redacties als de eigenaar van de camping onze excuses voor de onjuiste berichtgeving.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
2-jarig jongetje overleden
Het 2-jarige jongetje dat gisteren werd gevonden in een vijver aan de Vijverberg Zuid in Bergen op Zoom is vanochtend overleden.Zondagmiddag raakte het jongetje zoek in de omgeving van de Vijverberg Zuid. Na een grootscheepse zoekactie werd het jongetje na 20 minuten aangetroffen in een nabij gelegen vijver. Het jongetje werd gereanimeerd en in zorgwekkend toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Diezelfde dag werd het jongetje nog overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam, waar hij vanochtend is overleden.

Bedrijfsongeval
Vanmiddag omstreeks 12.30 uur vond er bij een bedrijf op de Zeelandhaven in Bergen op Zoom een bedrijfsongeval plaats waarbij een 37-jarige man uit Wouw zwaar gewond raakte. De man was zijn vrachtwagen aan het laden en stond hierbij op de vrachtwagen. Door nog onbekende oorzaak is de man van de vrachtwagen gevallen en waarschijnlijk op zijn hoofd terechtgekomen. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom en vervolgens met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Antwerpen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

TEAM WOENSDRECHT
Geen bijzonderheden

TEAM HALDERBERGE
Verdachte situatie??
Zondagavond omstreeks 22.20 uur kreeg een surveillanceauto van de politie van St. Willebrord een melding om te gaan naar de Heul in Hoeven. Daar zou een verdachte auto rondrijden met meerdere inzittenden die aandacht hadden voor woningen. Tevens zou het schijnsel van een zaklamp zijn waargenomen. In de Heul trof de politie de verdachte auto aan als inzittenden een man en een vrouw. De man verklaarde net misselijk te zijn geworden en daarbij zijn kunstgebit te hebben verloren. Hij was nu samen met zijn vrouw het gebit aan het zoeken.. Het is de politie onbekend of de man zijn kunstgebit heeft teruggevonden.

TEAM RUCPHEN
Diefstal trollen
Uit de voortuin van een woning aan de Boterbloemstraat in St. Willebrord werd in zondagnacht een drietal trollen gestolen. Het betrof beeldjes van steen in de kleur bruin.

Diefstal strafpop
Uit de voortuin van een woning aan de Boterbloemstraat in St. Willebrord werd zondagnacht een zogenaamde strafpop gestolen. Het betreft een pop, gekleed in een spijkerbroekje met spijkerjack. Dit soort poppen worden aan de buitenzijde van de woning tegen een raam geplaatst met het gezicht in de richting van het de woning. De poppen staan op deze manier op straf. Deze pop droeg een blauw petje.

Diefstal tuinbeeld
Uit de vooruin van een woning aan de Fatimastraat in Sprundel werd zondagnacht een betonnen tuinbeeld ontvreemd. Het zou hier gaan om een zogenaamd Boertje van ongeveer 80 cm hoog met een Sjekkie in zijn mond.

Uitgebrande gestolen auto aangetroffen
Zondagnacht omstreeks 05.00 uur trof de politie op de Expeditieweg in Rucphen een auto aan welke aan de voorzijde in brand stond. Het ging hierbij om een bestelbusje van het merk Fiat. De politie stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat de auto nog niet als gestolen stond opgegeven. De eigenaar van de auto werd door de politie in kennis gesteld. De eigenaar was namelijk nog niet op de hoogte dat zijn voertuig was gestolen. De bestelbus had een dag eerder nog geparkeerd gestaan op een carpoolplaats in Terheyden. De bus is volledig uitgebrand. De politie stelt een onderzoek in.

Noot redactie:Abusievelijk is zondag in het persbericht van de gasexplosie in St. Willebrord vermeld dat het slachtoffer een 35-jarige man betrof. Het slachtoffer betreft echter een 20-jarige man uit Sprundel die daar aan het werk was. De man ligt met 3e graads brandwonden in het ziekenhuis in Groningen.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Tasjesroof
Zondagmiddag verscheen er een 82-jarige mevrouw aan het politiebureau. Ze deed aangifte van het feit dat ze was beroofd van haar tasje. Het slachtoffer kwam lopend met haar rollator vanuit haar wooncomplex in Roosendaal. Een nog onbekende jongen schopte tegen haar rollator. Een andere jongen pakte hierop de tas van het slachtoffer uit het mandje van de rollator. Beide jongens verdwenen op een fiets en een scooter. Door de politie heeft hierop een onderzoek ingesteld in de omgeving, maar de daders niet meer aangetroffen.

Invordering rijbewijs
Naar aanleiding van een aanrijding zondagmiddag, werd een 36-jarige inwoner uit Wouw gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Het bleek dat hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De man kreeg een dagvaarding mee en mag zich bij de rechter gaan verantwoorden.

Autoinbraak
Zaterdagavond werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Vrouwenhoflaan in Roosendaal. Uit de auto werd kleding, een printer, zonnebrillen en toiletartikelen gestolen. De ruit van het autoportier werd ingeslagen.

Inbraak bedrijf 1
Vanuit een bedrijf aan de Gewenten in Roosendaal werd zaterdagochtend een tweetal computers ontvreemd. De ruit aan de voorzijde van het bedrijf werd vernield waardoor de dader(s) kon binnenkomen.

Inbraak bedrijf 2
Vrijdagavond rond 22.00 uur werd er ingebroken bij een winkelbedrijf aan de Nieuwe Markt in Roosendaal. De toegang werd verschaft middels het verbreken van een slot van de toegangsdeur. De daders werden opgemerkt door een getuige die hen aanriep. Door deze kordate actie van de getuige wordt er alleen kleingeld vermist. De daders kozen hierop, op de fiets, onmiddelijk het hazenpad.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK
Autoinbraken
In het afgelopen weekend zijn er in de wijk Tolberg in Roosendaal een achttal autoinbraken gepleegd. De inbraken die plaatshadden op de Jakobijnberg, Klimopberg 2x, Kalmoesberg, Thorbeckelaan, Krekelberg, Lobeliaberg en de Ligusterberg. Bij een aantal inbraken was er geen sprake van braakschade. Uit de voertuigen is audioapparatuur ontvreemd.

Woninginbraak
Zondagnacht werd er ingebroken in een woning aan de Impalaberg in Roosendaal.De toegang werd verkregen door het boren van gaatjes in een kozijn, waarna de vergrendeling werd geopend. Op dit moment is niet duidelijk wat er is weggenomen.