Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 23-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.35 uur) Maandag 23 september 2002

Geleen, autobrand:
Maandagmorgen 23 september 2002 is een personenauto welke geparkeerd stond aan de Vouersweg te Geleen geheel uitgebrand. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf op zijn ronde waarschuwde de politie maandagmorgen omstreeks 04.10 uur dat op een bedrijfsterrein langs de Vouersweg te Geleen een personenauto in lichter laaie zou staan. De gewaarschuwde brandweer kon niets anders doen dan de als een fakkel brandende personenauto blussen. De auto brandde geheel uit en is rijp voor de sloop. Een oorzaak van de brand kon niet meer achterhaald worden.

Geleen, vluchtmisdrijf gepleegd onder invloed:
Een 27 jarige inwoner van Geleen is zondagavond 22 september 2002 door de politie aangehouden wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol.
De automobilist veroorzaakte zondagavond omstreeks 22.30 uur tot tweemaal toe een aanrijding waarbij hij steeds van de ongevalsplek wegreed zonder te stoppen. Zo reed de bestuurder een lichtmast omver en kort daarna tegen een hekwerk waarbij en gedeelte van een bumper achter bleef. Getuigen waarschuwden de politie die de bestuurder kort daarop op de Kampstraat aantroffen waar zijn auto tegen een container gereden was. De auto had inmiddels onder de motorkap vlam gevat en werd snel geblust. De bestuurder bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen de 27 jarige inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest door een bergingsbedrijf van de Kampstraat weggesleept worden.