Gemeente Hilversum

Energie subsidie en -advies

Regionaal informatienummer over energie subsidie en -advies

De gemeenten en het gewest Gooi en Vechtstreek hebben een centraal telefoonnummer geopend voor vragen over subsidie voor energiebesparing. Particuliere woningbezitters in het Gooi en de Vechtstreek kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur bellen naar tel nr. 030 300 2477 voor informatie over de energiepremieregeling. Via dit nummer kunnen woningbezitters ook een Energie Prestatie Advies (EPA) aanvragen. Op basis van dit advies wordt 25% extra premie gegeven voor de uitgevoerde maatregelen die in het EPA rapport worden genoemd. Tijdens deze actie kost een EPA 200. Voor een EPA wordt ook 200 subsidie gegeven. De kosten voor het EPA worden dus volledig vergoed, door mee te doen aan deze actie. Voorwaarde is wel, dat de bouwvergunning voor de woning is afgegeven vóór 1998. Denk er om, dat het EPA moet zijn uitgevoerd vóór dat de maatregelen uitgevoerd worden !

Een EPA is overigens geheel vrijblijvend. Naast de energiepremie en de 25% bonuspremie met een EPA is tijdens deze actie extra subsidie beschikbaar voor o.a. zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen.

Voor huurwoningen is ook energiepremie beschikbaar, maar niet voor huurders. Alleen de eigenaar van de woning kan energiepremie krijgen. Verenigingen van eigenaren komen wel in aanmerking voor energie-premie. Voor appartementsgebouwen worden zelfs speciale maatregelen gesubsidieerd, zoals HF-verlichting, aanwezigheidsschakelaars, individuele warmtemeters e.d..

Bij het coördinatiecentrum kunnen alle eigenaars/bewoners in het Gooi en de Vechtstreek terecht met vragen over energiemaatregelen en
-subsidie. Via het telefoonnummer 030 - 300 2477 zijn gratis folders over de actie verkrijgbaar. Ook de brochure waarin de premiebedragen voor de energiemaatregelen vermeld zijn, wordt op verzoek gratis thuisbezorgd. Deze brochure vindt u ook op internet: http://www.energiepremie.nl

Voor meer informatie kunt u bellen met het coördinatiecentrum Gooi Vecht voor Energiebesparing tel. 030 - 300 2477 (ma. t/m vr. van 9:00 tot 18:00 uur)

Datum bericht: 23 september 2002