Openbaar Ministerie

Oude moordzaak Zutphen in Opsporing Verzocht

Het OM Zutphen heropent na bijna 17 jaar het onderzoek naar de dood van Micelle Mooij. De toen 28-jarige Zutphense werd op 24 oktober 1985 even na negen uur levenloos naast haar auto aangetroffen bij het Shell-station in Warnsveld waar zij als cassière werkzaam was. Zij was door messteken om het leven gebracht.

Het toenmalige recherchebijstandsteam kreeg meer dan 100 tips te verwerken. Ook voerde de politie een grootscheepse controle uit in de buurt van het tankstation. Daarbij werden zo'n 650 mensen gehoord. Dat leverde nog eens 30 tips op. Tijdens het onderzoek werden twee verdachten aangehouden maar deze moesten wegens gebrek aan bewijs weer worden vrijgelaten. Het onderzoek werd in het voorjaar van 1986 afgesloten zonder een spoor van een of meerdere daders.

Onlangs is er nieuwe informatie in deze zaak bekend geworden. Het OM heeft daarom besloten een nieuw bijstandsteam te formeren. Dit team zal zich de komende tijd met dertig man sterk over dit onopgeloste misdrijf buigen. De zaak wordt vanavond, maandag 23 september, in AVRO's Opsporing Verzocht behandeld. In de uitzending van 22.00 uur wordt onder meer een reconstructie van het misdrijf getoond.