Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 23 september 2002, district Oosterhout

Datum: 23/9/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Aanrijding met letsel.
Woudrichem: Op zondag 22 september 2002, omstreeks 15.15 uur vond op het fietspad naast de Almkerkseweg een aanrijding plaats tussen een bromfietser, bestuurd door een 16 jarige inwoonster van Geertruidenberg en een 9 jarige fietsertje uit Hank. De bestuurster van de bromfiets volgde het fietspad in plaats van de rijbaan. Toen de bromfietster en het fietsertje elkaar tegen kwamen raakten ze elkaar waarbij de bestuurster van de bromfiets ten val kwam. Beide hielden er lichte verwondingen aan armen, en benen aan over.

Doorijden na verkeersongeval
Hank: Op zondag 22 september 2002, omstreeks 16.30 uur vond er op de rijksweg A-27 onder Hank een aanrijding plaats waarbij een personenauto bestuurd door een 34 jarige inwoner uit Leusden na een invoegactie van een personenauto bestuurd door een 25 jarige inwoonster uit Wijk en Aalburg tegen de vangrail reed. Na het voorval is de 25 jarige bestuurster doorgereden. Er vielen zijn geen gewonden. De schade aan het voertuig van de 34 jarige man uit Leusden was aanzienlijk. Getuigen die het voorval hadden zien gebeuren noteerden het kenteken van de inwoonster uit Wijk en Aalburg en gaven dat aan de politie. Uit nader politieonderzoek zal moeten blijken wat er precies is gebeurd.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Poging inbraak bedrijf
Lage Zwaluwe: Op 23-09 omstreeks 02.30 uur bleek dat men geprobeerd had in te breken in een bedrijf aan de Biesbosweg. Men had wel al een ruit vernield en het bijbehorende kozijn beschadigd maar op dat moment ging het alarm van dat bedrijf al af. Ondanks een snelle alarmopvolging zijn geen dader(s) meer aangetroffen.

Team Oosterhout
Diefstal bromfiets
Oosterhout: Vanaf de Sperwerstraat te Oosterhout werd in de nacht van 21 op 22 september jl. een zwarte Honda MTX gestolen. De bromfiets heeft geel/zwarte spatborden en is niet voorzien van een uitlaat. De bromfiets heeft XWZ-218 als verzekeringsplaatje achterop zitten.

Aanhouding oplichter
Oosterhout: Op zondag, 22 september 02, werd een 40-jarige Oosterhouter aangehouden terzake oplichting. Deze zaken zijn in 2000 gepleegd maar nu pas kon de verdachte worden aangehouden. Hij huurde in dat jaar autos onder een valse naam. Op het moment van aanhouden was hij in het bezit van een in Amsterdam gestolen auto. In totaal wordt hij van zeven oplichtingszaken verdacht. Verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Aanhouding na mishandeling
Oosterhout: Op 23 september 02 omstreeks 05.30 uur is een 24 jarige Oosterhouter op heterdaad aangehouden terzake mishandeling van een buurman. Een en ander vond plaats op het Paterserf te Oosterhout. Man is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Pogingen oplichting
Oosterhout: Bij de aanleunwoningen aan de Doelen te Oosterhout werd op 23-09, door een jongeman getracht om informatie te krijgen over de bankpassen alsmede de pincode daarvan. Het betrof een ietwat magere jongeman van ongeveer 25 jaar oud.

Alcoholcontrole
Oosterhout: In de avond/nacht van 22 op 23 september 2002 werden op diverse plaatsen in totaal 67 bestuurders gecontroleerd op het nuttigen van alcoholhoudende drank. Geen van de bestuurders was in overtreding.

Team Gilze en Rijen
Geen bijzonderheden

Team Dongen:
Diefstal bestelbus
Dongen: Een blauwe Mercedes bestelbus, voorzien van het kenteken 83-VN-FP, is tussen zaterdag 21 september en maandag 23 september van een bedrijfsterrein, gelegen aan De Leest weggenomen. Men heeft de electronisch beveiligde toegangspoort geforceerd en zich de toegang tot het terrein verschaft

Team Loon op Zand
Woninginbraken
Loon op Zand: Van zondag op maandag zijn 2 woningen aan de Gildeweg en de Juweelstraat te Loon op Zand door inbrekers bezocht. Via de brievenbus wisten de daders de voordeur te openen. Uit de woningen werden enkele GSM toestellen, fototoestel en geld ontvreemd.

Team Waalwijk:
Diefstal auto
Waalwijk: Van zondag op maandag werd er vanaf het Pastoor Kesselhof een rode Opel Kadett met kenteken XV-89-TX ontvreemd.

Inbraak bedrijf
Waalwijk: Zondag op maandag werd er ingebroken in een bedrijf aan de Elzenweg. Na het forceren van een raam is uit het bedrijf een laptop en een klein geldbedrag weggenomen.