Nieuwsbericht

maandag, 23 september 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Drie aanhoudingen na huiszoekingen
Alkmaar, maandag 23 september 2002.
Vanmorgen heeft de politie drie mannen aangehouden tijdens een aantal huiszoekingen. De zoekingen werden gedaan in zeven woningen op verschillende plaatsen in Alkmaar en vonden plaats naar aanleiding binnen gekomen informatie dat er mogelijk wapens in deze woningen aanwezig zouden zijn. Er werden diverse wapens aangetroffen waaronder een aantal vuurwapens Daarnaast werden verschillende verdovende middelen en geld aangetroffen. Al deze goederen zijn in beslag genomen. In totaal werden drie personen (mannen) aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verder onderzoek ingesloten. Tijdens de huiszoekingen werden in totaal 80 medewerkers ingezet.

Diefstal auto's.
Alkmaar / Castricum, maandag 23 september 2002. In het afgelopen weekend werd een auto gestolen vanaf de Schipperstraat in Alkmaar. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken TZ-42-HL.
In de nacht van zondag op maandag werd een auto ontvreemd vanaf de Geesterduinweg in Castricum. Het betreft een auto van het merk Opel, type Corsa. De auto is zwart van kleur en voert het kenteken JD-NX-24.

Inbraak strandpaviljoen
Egmond aan Zee, maandag 23 september 2002.
In de nacht van zondag op maandag werd een inbraak ontdekt in een paviljoen op het strand. Het bleek dat men vermoedelijk is binnengekomen door het vernielen van twee deuren. Ook blerken een aantal ramen en de buitenverlichting te zijn vernield. De eigenaar kon nog niet aangeven of en zo ja wat er mogelijk is verdwenen.

Inbraak bedrijf
Alkmaar, zondag 22 september 2002.
Zondagmiddag werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Ivoorstraat. De daders zijn in het pand gekomen door het vernielen van een van de toegangsdeuren. In het bedrijf zelf werden verschillende deuren die toegang geven tot verschillende ruimtes, opengebroken. Teven bleek dat er verschillende vernielingen waren gepleegd aan kasten en bureaus. Er kan nog niet precies worden aangeven wat er is weggenomen. Wel werd geld weggenbomen uit één van de opengebroken bureaus.

Vrouw gewond na ongeval
Bergen aan Zee, maandag 23 september 2002.
Maandagmorgen is een 35-jarige vrouw uit Bergen gewond geraakt bij een ongeval op de Zeeweg. De vrouw reed met haar auto over genoemde weg. Door tot nu toe onbekende oorzaak raakte zij met haar auto van de weg en botste frontaal tegen boom. Zij raakte daarbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van het slachtoffer werd totaal vernield

NOORDKOP

Mishandeling
Den Helder, zondag 22 september 2002. Op zondagavond omstreeks 21.30 uur werd een 41-jarige vrouw uit Den Helder mishandeld voor een café aan het Jutterspleintje in haar woonplaats. De vrouw wilde het café binnengaan en werd daar door een 47-jarige man uit Den Helder tegengehouden. Hij trok haar vervolgens aan haar haren de straat over en drukte haar met haar hoofd tegen een muur. De oorzaak van dit incident ligt in de privé-sfeer. De man, die na het incident weer terug was gelopen naar het café, kon hier worden aangehouden. Na verhoor is hij weer heengezonden.

Inbraak woning
Den Helder, maandag 23 september 2002. Op maandagmorgen, tussen 00.30 en 09.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Saturnus te Den Helder. De daders kwamen binnen door het slot van de toegangsdeur te forceren. Uit de woning wordt vooralsnog niets vermist.

Stroomkastjes opengebroken
Den Helder, maandag 23 september 2002. In de nacht van zondag op maandag zijn in de Binnenhaven te Den Helder een negental stroomkastjes opengebroken. De booteigenaren kunnen stroom van de kastjes betrekken door het inwerpen van geld. Uit de negen kastjes is het geld weggenomen. Hoewel er niet meer dan vijftig euro in gezeten zal hebben is de schade aanzienlijk groter. Deze bedraagt naar schatting achtduizend euro.

Aanrijding met letsel
Hippolytushoef, maandag 23 september 2002. Op maandagmorgen omstreeks 11.20 uur vond er een frontale aanrijding plaats op de Rijksstraatweg te Hippolytushoef. Een 21-jarige vrouw uit Bennekom reed in een personenauto, komende vanuit de richting van Ewijcksluis. Zij kwam om nog onduidelijke reden op de verkeerde weghelft terecht. Hier botste zij frontaal tegen een personenauto die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden. In deze auto zat een 45-jarige man uit Breda. De vrouw is met zwaar traumaletsel overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De man werd met pijn in de borst overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder. Beide auto's waren total loss.

WESTFRIESLAND

Ramkraak
Blokker, maandag 23 september 2002. Op maandagmorgen omstreeks 02.40 uur werd een z.g. ramkraak uitgevoerd bij een juweliersbedrijf aan de Westerblokker te Blokker. De daders hebben met een personenauto, mogelijk een donkergekleurde Volkswagen Golf, de toegangsdeur met rolluik geforceerd. In de juwelierszaak werden horloges en andere sieraden gestolen. De omvang van de buit is nog niet bekend.

Inbraak in bedrijf
Obdam, maandag 23 september 2002. Gedurende het weekend is er ingebroken in een bedrijf aan de Butter in Obdam. De daders kwamen het pand binnen door een raam in te gooien. Uit het pand werden onder anderen drie computers, twee monitoren, een rekenmachine en twee telefoons meegenomen.

Oplichting
Zwaag, zaterdag 21 september 2002. Een 84-jarige inwoonster van Zwaag is door een gezonde hoeveelheid achterdocht juist niet het slachtoffer geworden van oplichting. De werkwijze van de daders is echter zo geraffineerd, dat een waarschuwing voor deze praktijken op zijn plaats is.
Bij de vrouw werd aangebeld. Toen zij opendeed stond er een man voor de deur die aangaf van de Postbank te zijn. Hij kwam de giropas van mevrouw ophalen omdat deze vervangen zou worden en op een speciale manier moest worden vernietigd. Toen de man daar stond werd er tevens gebeld door een "medewerker" van de Postbank die een en ander bevestigde. Bovendien werd er verwezen naar een brief die zou zijn verzonden (maar nooit was aangekomen). Gelukkig trapte de vrouw niet in de smoesjes en stuurde de man weg.