Gemeente Uithoorn

VERVANGING VAN DUURZAME GEBRUIKSGOEDEREN De televisie kapot? Een koelkast nodig?

Als u langere tijd ( drie jaar of langer) een minimuminkomen heeft en u moet uitgaven doen voor duurzame gebruiksgoederen, dan kan de gemeente misschien iets voor u doen. Sinds enige tijd bestaat namelijk de regeling duurzame gebruiksgoederen. Een keer in de drie jaar kunt u uit deze regeling een vergoeding aanvragen van maximaal ¤340. Met duurzame gebruiksgoederen bedoelen we een bed, bankstel, fornuis, wasautomaat, koelkast, stofzuiger en een televisietoestel.

Belangrijk is het dat u deze vergoeding aanvraagt voordat u werkelijk kosten gaat maken. Een aanvraagformulier kunt u telefonisch aanvragen via telefoonnummer 513 111.

CATEGORIALE REGELING: INDIRECTE SCHOLINGSKOSTEN

Uit de praktijk blijkt, dat huishoudens met schoolgaande kinderen, die moeten rondkomen van een inkomen op minimumniveau, niet alle kosten die met school verband houden, kunnen opvangen. Voor schoolgaande kinderen tussen de 12 en 18 jaar kan weliswaar een rijksstudietoelage worden aangevraagd maar deze vergoedt alleen directe kosten die met scholing te maken. Juist deze kinderen hebben een aantal indirecte scholingskosten die niet voor vergoeding in aanmerking komen (bv boekentas, introductieweek, buitenschoolse activiteiten). Dit geldt ook voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar.

Daarom heeft de gemeente de categoriale regeling indirecte scholingskosten ingesteld. Via deze regeling kan een bijdrage per schooljaar per kind aangevraagd worden. Voor een kind op de basisschool is dat ¤ 35,-- per jaar en voor een kind op het voortgezet onderwijs ¤ 57,-- per jaar.

Wie komen in aanmerking: De doelgroep die in aanmerking komt voor de regeling is een huishouden met een inkomen op minimumniveau en schoolgaande kinderen in de leeftijd tot 18 jaar.

Wie kunnen een aanvraag indienen? Alle inwoners van Uithoorn (ouder dan 23 jaar) die een inkomen op minimumniveau hebben *) en niet over vermogen beschikken boven de in de Algemene bijstandswet (Abw) vrij te laten vermogensbedragen (zie onderstaand schema). En huishoudens met een ander inkomen dan de bijstand op minimumniveau kunnen in aanmerking komen.

De procedure Een aanvraag moet in het lopende kalenderjaar worden ingediend. Dit betekent, dat u aanvragen voor indirecte scholingskosten voor het schooljaar 2002/ 2003 vóór 1 januari 2003 moet indienen.

Indienen van een aanvraag. U kunt een aanvraag indienen bij de afdeling maatschappelijke zaken in het gemeentehuis.

Meer informatie? Meer informatie over de regeling kunt u verkrijgen bij de afdeling maatschappelijke zaken, telefoon 513 111. De medewerkers van deze afdeling zijn is iedere werkdag (telefonisch) bereikbaar tussen 8.30 uur en 10.30 uur.

*) personen die een inkomen op grond van de Wet op de Studiefinanciering ontvangen of een toelage op grond van de Regeling opvang asielzoekers (Roa), dan wel de Zorgwet voorwaardelijke vergunning tot verblijf (Zorgwet VVTV), zijn uitgesloten van deze regeling.

Inkomsten- en vermogenstabel In de onderstaande tabel staan de inkomens- en vermogensnormen per gezinssituatie waaraan u moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor de categoriale regeling indirecte scholingskosten. Het betreffen netto maandinkomsten, exclusief vakantiegeld (per 1 juli 2002).

Soort gezin Maximumnorm exclusief Vakantiegeld per maand (1,0 x bijstandsnorm) Vermogensgrens Alleenstaande ouder ¤ 741,71 ¤ 9.640,- Echtpaar/ samenwonenden ¤ 1.059,59 ¤ 9.640,-

NATIONALE BRANDPREVENTIEWEEK 4 TOT EN MET 12 OKTOBER 2002

Voorkom brand, begin bij uzelf! Wees altijd alert op brandgevaarlijke situaties. Weet waar de nooduitgang zit in openbare gebouwen (bijvoorbeeld op school, bij horecagelegenheden en op sportverenigingen) Breekt er toch brand uit? Blijf kalm, verlaat de ruimte en waarschuw de brandweer. Als iedere seconde telt: 112 Minder acuut gevaar : 020 6212121

AUTOWRAK VERWIJDERD

Op last van de gemeente is een autowrak verwijderd. Het betrof een witte Mazda 323, zonder kenteken, die al geruime tijd geparkeerd stond op de Flevomeer in Meerwijk-oost. De eigenaar kan zijn voertuig tegen betaling van de gemaakte kosten binnen twee weken afhalen bij het autosloopbedrijf. Mocht de eigenaar zich niet binnen twee weken melden, dan wordt de auto ter vernietiging aan het autosloopbedrijf in eigendom overgedragen. Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij de bestuursdienst van de gemeente, afdeling verkeer groen & infrastructuur.