Gebruikersgroep voor Microsoft .NET Framework opgericht

Hoofddorp, 23 september 2002 - Stichting dotNed is een nieuwe Nederlandse gebruikersgroep voor het Microsoft .NET Framework. Als onafhankelijke non-profit organisatie zet de groep zich in om het gebruik van het .NET Framework te bevorderen. De stichting organiseert hiervoor, vanaf woensdag 23 oktober, een maandelijkse bijeenkomst waarop ontwikkelaars kennis kunnen opdoen over het .NET Framework. Natuurlijk kunnen aanwezigen ook kennis maken met medeontwikkelaars.

Behalve het organiseren van bijeenkomsten gaat Stichting dotNed ontwikkelaars verder informeren via de website http://www.dotned.nl. Zij kunnen vragen stellen via forums die deze website binnenkort zal aanbieden. Ook zal er regelmatig een nieuwsbrief verschijnen die hen op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het .NET Framework en van Stichting dotNed zelf. Ontwikkelaars die de nieuwsbrief wensen te ontvangen, kunnen zich inschrijven via de website.

Stichting dotNed is opgericht door Michiel van Otegem (voorzitter), Egbert Nierop (vice-voorzitter), en Annette van Kley (secretaris/penningmeester). Michiel en Egbert zijn beide internationaal bekende experts die hun kennis al langere tijd delen via forums, artikelen en conferenties. Egbert is zelfs onderscheiden door Microsoft met de Most Valuable Professional award, een prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan ontwikkelaars die zich onderscheiden hebben met het beantwoorden van (veel) vragen op nieuwsgroepen. Via Stichting dotNed hopen zij Nederlandse ontwikkelaars de voordelen van het .NET Framework te kunnen laten zien.