Gemeente Leeuwarden

Autovrije Dag in Leeuwarden

Op zondag 22 september beleefde Leeuwarden zn vierde Autovrije Dag.

Ringsteken autoloze zondag 2002

Een van de evenementen van de Autovrije Dag was het ringrijden op de Tweebaksmarkt. Ondanks hevige regenbuien was er veel interesse voor het ringrijden en bleven de deelnemers enthousiast.

Wethouder Hetty Hafkamp gaf samen met Staatssecretaris voor Milieu Pieter van Geel, Aleid Groothoff (voorzitter actiecomité) en Theo Wams (Milieudefensie) om 12.00 uur op het Wilhelminaplein het startsein voor de Autovrije Dag. Staatssecretaris Pieter van Geel reisde hiervoor per trein van Eindhoven naar Leeuwarden en ging onderweg in gesprek met wethouders en bewonersorganisaties van Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amersfoort en gedeputeerde Piet Bijman van de Provinsje Fryslân.

Burgemeester Margreeth de Boer verrichtte het startschot voor de wielerronde ter gelegenheid van de autovrije dag. Ondanks het slechte weer fietste Hetty Hafkamp samen met Pieter van Geel, Aleid Groothoff en Theo Wams een ronde. Aan de dag deden dit jaar ruim zestig overheden mee. Bijna veertig gemeenten sloten daadwerkelijk straten af voor het autoverkeer. In Europa deden bijna 1600 steden mee aan dit Europese initiatief.