Gemeente Nieuwegein

Start inspraak tweede aansluiting Plettenburgerbaan

Nieuwegein wil de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Plettenburg / de Wiers verbeteren door het bedrijventerrein een extra (tweede) aansluiting te geven op de Plettenburgerbaan. Via deze T-kruising kan het verkeer van en naar het bedrijventerrein sneller de Plettenburgerbaan bereiken. De gemeente houdt hierover op maandag 23 september om 16.00 uur een inspraakbijeenkomst in het gemeentehuis aan de Martinbaan 2. Belanghebbenden kunnen tot en met 21 oktober 2002 een schriftelijke reactie op het plan insturen. Daarna worden de reacties voorgelegd aan het college en aan de raadscommissie RIM (Ruimtelijke Inrichting en Milieu). Het is de bedoeling dat de gemeenteraad eind 2002 een besluit neemt over het plan en de financiering. Hierna wordt het bestek voorbereid en aanbesteed. De start van de uitvoering is gepland in het tweede kwartaal van 2003. De aansluiting kan dan begin 2004 in gebruik worden genomen.

De tweede aansluiting verbindt de Plettenburgerbaan met de Structuurbaan-zuid / Hollandhaven. Dit wordt de voorrangsroute. De aansluitende straten worden voorrang-plichtig. In het plan is tussen De Bongenaar en de Structuurbaan een parallelweg langs de zuidzijde van de Marconibaan opgenomen. Deze parallelweg bedient de aanliggende bedrijven. Fietsers gebruiken eveneens de (verkeersarme) parallelweg. De bushalten in de Marconibaan worden iets verplaatst, omdat de gewijzigde wegindeling en de inritten van de nieuwbouw langs de Marconibaan dit nodig maakt. De aansluiting van de Morsebaan op de Structuurbaan-zuid komt iets zuidelijker te liggen dan in de huidige situatie. Hiervoor is het nodig openbaar groen te verplaatsen.
Het verleggen van de Morsebaan, de aanleg van de parallelweg en de verplaatste bushaltes passen niet binnen het bestemmingsplan. De gemeente zal dan ook een procedure (artikel 19 Wet Ruimtelijke Ordening) starten om het bestemmingsplan te wijzigen.

De extra aansluiting maakt deel uit van het Meerjarenplan verkeer en vervoer (MJPvv) van de gemeente Nieuwegein. Voor de uitvoering van het plan is nog geen geld beschikbaar. Het benodigde geld wordt medio september aangevraagd bij de begroting 2003.

Het plan ligt van 9 september tot 21 oktober 2002 ter inzage in het Infocentrum van het gemeentehuis (open van 8.30 tot 13.00 uur). Belanghebbenden kunnen tot en met 21 oktober 2002 een schriftelijke reactie op het plan insturen naar de gemeente Nieuwegein, t.a.v. de heer W. Hoogenkamp, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein.

Invoerdatum 6-9-2002