Openbare Bibliotheek Oss

4 september 2002

Lezingenserie Culturele Coproducties opent met Huub Oosterhuis

Op maandag 23 september a.s. gaat een nieuw seizoen Culturele CoProducties in Oss van start. Om 20.00 uur leest Huub Oosterhuis voor uit eigen werk en vertelt over zijn gedichten, gedachten en liederen.
De avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek Oss in samenwerking met Libris Boekhandel Derijks en vindt plaats in Zaal De Linck, Muzelinck. Toegangskaarten à 6,- zijn verkrijgbaar bij boekhandel en bibliotheek.

Huub Oosterhuis
Godsdienst speelt een grote rol in het leven van Huub Oosterhuis (1935). Hij is opgegroeid in de Roomse kerk, priester gewijd en werd in de jaren zestig uit de Jezuïetenorde ontslagen. Toch worden zijn liederen en psalmen in veel Nederlandse kerken gezongen. Midden jaren zestig zette hij de Latijnse liturgie om in Nederlandse volkstaal, waarmee hij op liturgisch gebied een groot vernieuwer werd. Hij heeft inmiddels honderden liederen geschreven, die in vrijwel alle Europese talen vertaald zijn. Oosterhuis is tevens dichter, voorganger in de Amsterdamse Studentenkerk én vader van twee beroemde kinderen (Trijntje en Tjeerd van de popgroep Total Touch).
In oktober 2002 krijgt Huub Oosterhuis een ere-doctoraat uitgereikt door de Vrije Universiteit Amsterdam voor zijn verdiensten op theologisch en liturgisch gebied. Hij heeft zich altijd sterk gemaakt voor de wisselwerking tussen religie, politiek en cultuur. In 1990 richtte hij in Amsterdam het cultureel centrum De Rode Hoed op, waarvan hij tot 1998 directeur was. Ook is hij hoofdredacteur van Roodkoper, tijdschrift voor cultuur, godsdienst en politiek en bestuurslid van de Stichting Stop de uitverkoop van de beschaving.

Nooit meer niet
Huub Oosterhuis is een dichter die midden in het leven staat. Dit jaar verscheen zijn tiende gedichtenbundel Nooit meer niet, over de liefde in al haar verschijningsvormen. Bijna tien jaar geleden verscheen zijn voorlaatste bundel Zee van tijd.

Lezing
Huub Oosterhuis vertelt over en leest voor uit eigen werk op maandag 23 september om 20.00 uur in Zaal De Linck. Toegangskaarten à 6,- zijn verkrijgbaar bij de organisatoren van de avond: Boekhandel Derijks en de Bibliotheek Oss.