STAATSBOSBEHEER
http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel/persberichten/

Staatsbosbeheer neemt nieuwe GPS-routes in gebruik

PERSUITNODIGING

Begin vorig jaar introduceerde Staatsbosbeheer onder het motto 'Struinen met satellieten' een 4-tal GPS-wandelroutes. Een nieuwe vorm van natuurbeleving in Nederland. Vanaf dat moment kon een nieuwe generatie wandelaars met behulp van een satellietontvanger zelf op zoek naar de natuurschatten van de bossen op het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug. Met dit initiatief combineerde Staatsbosbeheer de steeds groter wordende vraag naar individuele natuurbeleving en de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van navigatie.

Maandag 23 september opent Ir. C.J. Vriesman, directeur van Staatsbosbeheer, de tiende Staatsbosbeheer GPS-route in het Hulkesteinse bos in Flevoland. Wij nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. Staatsbosbeheer heeft vanaf die dag 10 GPS-routes, waaronder één GPS-fietsroute in Gaasterland (Friesland). Waarom kiest natuurbeheerder Staatsbosbeheer voor GPS-routes in haar terreinen? Kees Vriesman zal alles vertellen over het recreatiebeleid van Staatsbosbeheer, uitleg geven over GPS-routes en de route in het Hulkesteinse bos in het bijzonder. Tijdens deze bijeenkomst zal een stuk van de nieuwe GPS-route verkend worden. Gelieve laarzen mee te nemen.

Maandag 23 september om 9.30
Horse Power, Wielseweg 1 te Zeewolde
Aansluitend is er een lunch

Voor aanmeldingen en meer informatie: boswachter Anne Hofstra, tel. 036/5229 904 of 06/5495 7391 of Joke Bijl, persvoorlichting: 030/6926 219 of via persinfo@Staatsbosbeheer.nl

20 sep 02 09:32