NSVV

Gerard Kleisterlee opent het congres Licht 2002 op maandag 23

De Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde organiseert in samenwerking met haar zusterverenigingen uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland van 22 tot en met 25 september 2002 het tweejaarlijkse lichttechnische congres 'Licht 2002' in het MECC congrescentrum.

Het technisch-wetenschappelijk onderzoek en de industriële ontwikkelingen in de deelnemende landen hebben de inhoud van het omvangrijke programma in belangrijke mate bepaald.

De Heer Kleisterlee zal in zijn openingsspeech de nadruk leggen op de nieuwe uitdagingen voor de verlichtingssector op het gebied van productontwikkeling en toepassingen. Kleisterlee gaat in op innovaties, mogelijk gemaakt door toepassing van nieuwe elektronica. Hij licht het begrip 'Ambiance-Technology' toe, innovatieve technologie zonder in de toepassing de nadruk op de zichtbaaheid van die technologie te leggen, waardoor de producten veel handiger worden in het gebruik. Miniaturisatie, gekoppeld aan flexibiliteit,kwaliteit van licht en efficiency zijn andere sleutelbegrippen. Toepassing van LED's is hier een voorbeeld van en heeft inmiddels zijn intrede gedaan op het gebied van accentverlichting en in de toekomst naar verwachting ook als algemene verlichting. Nieuwe applicaties met LED's op de gebieden wegverlichting, autoverlichting en PC's en telefoons bieden in de toekomst grote kansen. Ook de toepassing van daglicht in gebouwen ziet de Heer Kleisterlee voor de verlichtingsbranche eerder als een uitdaging dan als concurrentie.