Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Christelijk kinderprogramma voor Zuid-Afrika per satelliet

AMERSFOORT Kinderschat , het christelijke kinderprogramma van de partnerorganisatie van 3xM in Swaziland, wordt sinds begin deze maand via satellietstation Channel S uitgezonden in heel zuidelijk Afrika. Daarmee groeit het bereik van het programma uit van een nationaal publiek in Swaziland tot 12 miljoen mensen in 19 landen in zuidelijk en centraal Afrika.

Naast het kinderprogramma Kinderschat wordt ook de talkshow Making a Difference drie maal per week herhaald. Het programma Kinderschat mag zich in Swaziland verheugen in grote populariteit. Rond het programma is op verzoek van de vele trouwe kijkers een speciale kinderclub opgericht. In Kinderschat worden allerlei thema s die kinderen bezighouden op laagdrempelige en ongedwongen wijze aangesneden. Per aflevering zijn er 20 tot 30 kinderen in de studio. Samen met de drie presentatoren van wie er twee zelf nog kind zijn, praten ze over onderwerpen als: Mag ik stelen? Wat is een Bijbel? Wie is God? Moet ik mijn ouders altijd gehoorzaam zijn? Wat is redding?

Het is heel bijzonder dat zoveel mensen in Afrika een christelijke televisieprogramma kunnen zien dat gemaakt is door Afrikanen , stelt 3xM directeur Martien Timmer. ``Ook in Afrika heeft televisie een enorm bereik en een grote impact. Daarom is het heel belangrijk dat er authentiek christelijke programma s worden gemaakt én uitgezonden, die een duidelijk lokaal cultureel stempel dragen. Het is de visie van 3xM om lokale televisiemakers op te leiden en in staat te stellen om verkondigende programma s te maken. 3xM is onder meer werkzaam in Swaziland, Ivoorkust, Sudan, het Midden- Oosten, Bulgarije, Roemenië en Estland.

Noot voor de redactie,