Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 23-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na diefstal brommer
LELYSTAD Kort na een bromfietsdiefstal zijn in de Griend een 22-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Rozenburg (Zuid-Holland) aangehouden. De eigenaar meldde de politie dat zijn bromfiets zojuist gestolen was en volgde een van de verdachten. Die probeerde zich te verschuilen in de struiken, maar kon als snel worden opgespoord en aangehouden. In de bosschages bij de verdachte werd ook een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen en in beslag genomen. Aan de hand van het signalement werd vervolgens ook de tweede verdachte aangehouden. Beide zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. De bromfiets is inmiddels terug naar de eigenaar.

Aanhouding na inbraak
LELYSTAD Aan het Zuiderwagenplein is maandagochtend een 17-jarige jongen uit Lelystad aangehouden na een inbraak. Surveillerende agenten zagen de jongen met nog twee anderen een steeg inlopen; ze schrokken toen ze de politie zagen. Bij controle bleek dat de verdachte in bezit was van een bivakmuts en inbrekersgereedschap. Kort daarop werd duidelijk dat de jongen in verband kon worden gebracht met een inbraak in een kantoor aan het Maerlant, die even tevoren had plaatsgevonden. De jongen is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Zijn gereedschap is in beslag genomen.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Een jongen en een meisje, beiden 16 en uit Lelystad, zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Haringvlietlaan. Het meisje bestuurde de brommer, de jongen zat achterop. Een 43-jarige automobilist uit Lelystad was bezig met achteruit inparkeren op een parkeerplaats aan de Haringvlietlaan, toen de bromfiets erachter langs reed. Daarbij raakte de bromfiets de auto en kwamen de 16-jarigen ten val. Beiden zijn per GGD-ambulance met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

Aanhouding wegens dronkenschap
ALMERE Een 42-jarige man uit Almere is zondagnacht aangehouden op de Charley Parkerstraat, na een melding over geluidsoverlast. De man maakte buiten veel lawaai en verkeerde onder invloed. Hij was niet voor rede vatbaar en is aangehouden wegens openbare dronkenschap, waarna hij geboeid is vervoerd naar het politiebureau omdat hij zich verzette tegen zijn aanhouding. Hij is ingesloten ter ontnuchtering.