Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 23-09-2002 Verkeertshandhavingsteam
Persbericht 23.30 uur; (J.C.)

Binnen het politiedistrict Sittard vonden vandaag in de middag en vroege avonduren controles plaats op de Urmonderbaan, de Rijksweg Noord in Geleen en de Provinciale weg in Limbricht. Met de radarapparatuur werd op de Urmonderbaan in beide richtingen de snelheid gemeten. Van het verkeer in de richting Stein reden 70 van de 1970 passerende voertuigen te hard. In de richting van Sittard waren dat 232 van de 2260 voertuigen.

Ook controleerden de motorrijders met de Laser Patrol op deze weg de snelheid. Met name de hoge overtredingen werden door hen eruit gehaald. Alle door hen gecontroleerde bestuurders reden 30 of meer kilometers te hard. De hoogst gemeten snelheid was 129 waar 80 is toegestaan.
De 35 jarige inwoner van Geleen maakte het wel erg bont. Hij werd met het bestelbusje van zijn werkgever betrapt met een snelheidsovertreding van 34 km/uur. Bij het aanspreken bleek zijn adem te ruiken naar alcoholgebruik en de ademanalyse gaf 1,5 promille aan. Van hem werd derhalve ook het rijbewijs ingenomen en zal hij zijn baas iets uit te leggen hebben.

De roodlicht controle aan de Rijksweg Noord in Geleen viel erg mee. Twee overtredingen in drie uur controletijd. Daarentegen valt het niet dragen van de gordel binnen de bebouwde kom weer erg op. Maar liefst 33 bestuurders werden daarvoor bekeurd.