Gemeente Purmerend

23 september 2002 - Burg. D. Kooimanweg open

BURGEMEESTER D. KOOIMANWEG OPEN, WAGENWEG WEER TWEERICHTINGSVERKEER

In de vroege avonduren van vrijdag 20 september 2002 is de Burgemeester D. Kooimanweg voor alle verkeer opengesteld. De kruising Wagenweg/Hoornselaan is die vrijdagmiddag vanaf beide zijden weer voor alle verkeer opengesteld.

De Burgemeester D. Kooimanweg is vanaf 11 juli jongstleden gesloten geweest voor alle verkeer in verband met de aanleg van vrijliggende fietspaden tussen de Ds. Martin Luther Kingweg en de fiets/voetgangersbrug bij de Suze Groenewegflat. In de vroege avonduren van vrijdag 20 september 2002 heeft de aannemer de wegblokkades op de Burgemeester D. Kooimanweg weggehaald en de weg vrijgegeven voor alle verkeer. De komende weken maakt de aannemer de werkzaamheden langs beide kanten van de weg af.

Tijdens de eerste dagen van de sloop van de oude Kooimanbrug bleek de kruising Wagenweg/Hoornselaan voor verkeersgevaarlijke situaties te zorgen. Daarop besloot de gemeente tot het instellen van éénrichtingsverkeer vanaf de zijde van de Hoornselaan. Nu de Kooimanbrug opengesteld is voor het verkeer is deze maatregel overbodig geworden.