Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

23-09-2002
Uit de besluitenlijst van burgemeester en wethouders, week 38 2002

Deze wekelijkse rubriek belicht de genomen besluiten tijdens de onlangs gehouden vergadering(en) van het college van burgemeester en wethouders. Per onderwerp wordt een korte toelichting gegeven. Op de openbaarmaking van collegebesluiten bestaan twee uitzonderingen en wel in die gevallen waar geheimhouding aan de orde is en/of waarbij het openbaar belang in het geding is.
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Verslag portefeuillehoudersoverleg Bestuurlijke aangelegenheden d.d. 2 september 2002
Het college heeft het verslag voor kennisgeving aangenomen. Wat betreft het punt over de toekomstige invulling van de regionale samenwerking (SRE) bereidt het college een discussie voor de raad voor. Dit onderwerp wordt tevens voorbereidend binnen de vijf Kempengemeenten aan de orde gesteld.

Agenda regioraad d.d. 19 september 2002
Het college heeft de agenda met bijbehorende stukken voor kennisgeving aangenomen.

Huldiging jeugdkampioenen 2002
Voor de jaarlijkse huldiging van jeugdkampioenen tot 15 jaar is een extra bedrag van 337,-- verleend. Aanleiding hiervoor is het feit dat zich dit jaar meer kampioenen hebben gemeld ten opzichte van vorig jaar. De kosten van onder meer medailles en consumpties zijn daardoor gestegen.
Dit jaar vond de huldiging plaats op zaterdag 14 september jl. in sporthal De Kraanvogel in Eersel.

Verstrekking persoonsgegevens aan de R.K. Parochies Aan de zes R.K. Parochies van de zes dorpen worden nog eenmaal de gebruikelijke persoonsgegevens verstrekt en wel over de periode 1 september 2001 tot 1 september 2002. Hierna worden de gegevens uitsluitend nog verstrekt aan de Stichting Interkerkelijke Ledenadministatie (SILA).
Met de inwerkingtreding van de Wet bescherming persoonsgegevens per 1 september 2001 is de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens aangepast. Voor zover gegevens noodzakelijk zijn voor het op een toelaatbare wijze verwerken van persoonsgegevens betreffende de tot een kerkgenootschap behorende leden, mag de gemeente deze alleen nog verstrekken aan een daartoe aangewezen samenwerkingsverband van kerkgenootschappen. Hiervoor is de SILA aangewezen.

Uitgangspunten gedeeltelijk verbouwen/vernieuwen bouwwerk in relatie tot overgangsrecht
Het college stemt in met de voorgestelde definities/interpretaties over 'gedeeltelijk vernieuwen of veranderen' in relatie tot het overgangsrecht zoals opgenomen in bestemmingsplannen. In een bestemmingsplan is opgenomen dat bestaande bouwwerken die volgens het bestemmingsplan niet mogen worden gebouwd, toch mogen blijven bestaan en ook mogen worden onderhouden. Het onderhoud van deze bouwwerken is mogelijk, mits aan de vastgestelde interpretaties wordt voldaan. Het geheel vernieuwen van dergelijke bouwwerken is daarmee niet mogelijk. Het bouwwerk moet op dezelfde hoofddraagconstructie rusten en mag niet in (verschijnings)vorm, afmeting of functie veranderen. In veel gevallen komt dat neer op onderhoudswerkzaamheden die ingevolge de Woningwet vallen onder het vergunningvrij bouwen. Het wijzigen van gevelopeningen is met bouwvergunning nog wel toegestaan.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Schriders, tel. (0497) 53 13 35.

Stimuleringsregeling afkoppelen verhard oppervlak 2002 Het college stelt een stimuleringsbijdrage van het waterschap De Dommel ter beschikking aan die huiseigenaren welke bij rioleringswerkzaamheden meedoen aan afkoppelen. De gemeente Eersel heeft een waterplan waarin met name het afkoppelen van verhard oppervlak een uitgangspunt is. Dit beleid is nader vastgelegd in een overeenkomst tussen de gemeente en het waterschap in februari 2002. Het afkoppelen maakt deel uit van geplande rioleringswerkzaamheden in de St. Janstraat, Groenstraat en het Smitseind in Duizel.
De stimuleringsregeling heeft als doel gemeenten te stimuleren het op de gemengde riolering aangesloten verhard oppervlak af te koppelen.

Realisatie inrichting 60 km gebied Voort
Het college draagt het inrichten van De Voort en omstreken tot een 60 km-gebied op aan de laagste inschrijver.

Gemeenschapshuis Vessem
Het college heeft het 'Beheersplan voorbereidingsfase' besproken met het bestuur van gemeenschapshuis D'n Boogerd. Het bestuur zal mensen afvaardigen in de teams van de projectorganisatie. Het stedebouwkundig uitgangspunt wordt ingezonden naar de provincie ter afhandeling.

Leefbaarheidsonderzoek kernen
De in- en externe klankbordgroepen hebben hun reacties gegeven op de ontwerp-vragenlijst. De te enquêteren leeftijdscategorie is 16 jaar en ouder. Het gaat totaal om 3000 enquêtes. De verzending vindt plaats in week 39.

Nieuwe invulling ZMLK-school De Groote Aard via projectontwikkeling Van een drietal maatschappijen worden voorstellen terzake gevraagd. Er wordt een notitie (schema) opgesteld waarin algemeen op de voor- en nadelen van projectontwikkeling wordt ingegaan.

Bezwaarschrift tegen het besluit van het college om de bouwwerkzaamheden zonder bouwvergunning aan een vakantiewoning aan de Dijkakkerweg te Knegsel stop te leggen
Het college heeft het bezwaarschrift ontvankelijk doch ongegrond verklaard, in overeenstemming met het advies van de commissie voor de bezwaarschriften.