Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

NedTrain Haarlem herstructureert
23 september 2002
NedTrain Haarlem herstructureert:

Efficiëntere productieondersteuning, hogere productiviteit

125 banen minder

Investeringsprogramma gaat door

Om de continuïteit van het revisiebedrijf van NedTrain in Haarlem te waarborgen en de financiële positie van het bedrijf te versterken is het noodzakelijk op korte termijn 125 van de in totaal 850 banen te laten vervallen.

Centraal staat het efficiënter inrichten van de processen, waardoor minder arbeidsplaatsen in de productieondersteunende afdelingen nodig zijn. De directe aanleiding voor de ingreep is de slechte financiële positie van het bedrijf. Directeur A. van As: "In de afgelopen periode is steeds duidelijker geworden dat het bedrijf zonder saneringsmaatregelen niet uit de rode cijfers kan komen". De concurrentiepositie van het bedrijf verslechtert steeds verder. Vanuit die wetenschap is gericht onderzoek uitgevoerd. Dat heeft geleid tot het voornemen om 125 banen te laten vervallen. "Dat gaat ons aan het hart, maar is nodig om de onderneming een toekomst te geven".

Vandaag zijn de ondernemingsraad, de medewerkers van NedTrain Haarlem en de vakbonden over de maatregelen geïnformeerd. De verwachting is dat begin november daadwerkelijk een begin kan worden gemaakt met het herstructureren van de organisatie en de personeelsvermindering. Omdat NedTrain onderdeel is van de NS-groep, vallen de medewerkers met vast dienstverband bij het verdwijnen van hun arbeidsplaats onder het Sociaal Plan van NS.

Het eerder dit jaar in gang gezette investeringsprogramma voor de modernisering van het wielenbedrijf van NedTrain Haarlem wordt voortgezet. Dit programma heeft betrekking op modernisering van de productie en daarmee op verbetering van de dienstverlening aan de klanten. NedTrain Haarlem is gespecialiseerd in revisie en ombouw van spoorwegmaterieel, het onderhoud aan wiel- en draaistellen en schadeherstel van treinen.