SENTER

Matchmaking evenement Food & Non-Food Processing in Jakarta

Bedrijven in Indonesië hebben grote belangstelling voor samenwerking met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van food en non-food processing en ondersteunende diensten, zoals logistiek, opslag, koeling, verpakking en distributie. Zij kunnen met elkaar in contact komen tijdens een matchmaking evenement, dat van 23 tot en met 25 september in Jakarta plaatsvindt. Senter organiseert het evenement samen met de Landbouwraad en de INA.

De sector food en non-food processing en zijn ondersteunende diensten, zoals logistiek, opslag, koeling, verpakking en distributie, is een van de belangrijkste binnen de Indonesische economie. De prestaties van deze sector kunnen echter beter. Op dit moment gaan grote hoeveelheden agrarische producten verloren door inefficiëntie voor, tijdens en na de oogst en door logistieke problemen. Ook de kwaliteit van de producten is niet altijd even goed. De prijzen zijn daardoor laag.

Omdat Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen een uitstekende reputatie in deze sector hebben, is er in Indonesië veel belangstelling voor samenwerking. Nederlandse organisaties kunnen met hun kennis en ervaring helpen de problemen binnen de Indonesische sector op te lossen.

Het matchmaking evenement biedt Nederlandse deelnemers de gelegenheid in contact te komen met interessante Indonesische bedrijven. De ontmoetingen vinden plaats via vooraf geregelde afspraken. Ook worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd.

Aansluitend aan het evenement vindt van 25 tot en met 28 september in Jakarta de 'ProPak 2002' plaats, een internationale beurs voor de food processing & packaging industry.

Voor informatie en aanmelding kunnen bedrijven en kennisinstellingen terecht op www.senter.nl/indonesia2002 of bij Taake Manning, telefoon (070) 361 03 11 of e-mail: t.manning@senter.nl.


---