Gemeente Eindhoven

Persbericht: 11 september 2002

Niet over jongeren, maar samen met jongeren praten

Gestel start met jongerenpanel

Om jongeren meer inspraak te geven, zodat hun stem ook echt gehoord wordt, wordt in Gestel een jongerenpanel opgericht. Hiervoor wordt op maandagavond 23 september a.s. de eerste aftrap gegeven. Die avond kunnen alle jongeren die nieuwsgierig zijn vanaf 19.30 uur terecht in het Stadsdeelkantoor Gestel aan het Kastelenplein 168A te Eindhoven. Tijdens deze eerste bijeenkomst wordt door medewerkers van het Jongerenwerk van Loket W een korte uitleg gegeven over de opzet van het jongerenpanel.

In het jongerenpanel kunnen jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 jaar actief aan de slag met allerlei door hen zelf te bepalen onderwerpen die voortkomen uit eigen interesse.
De jongeren bepalen zélf de onderwerpen! Deelnemers van het jongerenpanel Gestel maken niet alleen werk van hun eigen interesses; allerlei onderwerpen vanuit de jeugd van Gestel kunnen op de agenda worden gezet. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om het organiseren van leuke activiteiten, om ervoor te zorgen dat er genoeg voorzieningen in de eigen wijk komen, kan er een eigen homepage gemaakt worden, of kan eens een kijkje worden genomen bij het eigen gemeentebestuur.

Het belangrijkste is dat het jongerenpanel serieus wordt genomen. Als er bijvoorbeeld in Gestel iets voor jongeren moet gebeuren, moet het jongerenpanel hierbij betrokken worden. Het panel zal worden begeleid door een jongerenwerker van Loket W. Vanuit het stadsdeelkantoor wordt de nodige gemeentelijke ondersteuning gegeven.

Burgemeester en wethouders van Eindhoven hechten veel waarde aan jongerenpanels. Zij hebben daarom besloten dat, in navolging van het jongerenpanel Tongelre, in alle stadsdelen een jongerenpanel opgericht dient te worden. In Tongelre functioneert het al enkele jaren. Iedere week komen zij bij elkaar en houden zich bezig met het organiseren van buurtactiviteiten, discussieavonden, uitstapjes en nog veel meer zaken die de jeugd bezig houdt. Hun motto is dan ook: meedenken, meepraten, meebeslissen. Om te zien wat het jongerenpanel zoal doet: www.jongerenpaneltongelre.nl.

Alle Gestelse jongeren van 14 tot 24 jaar die graag willen meedoen aan het jongerenpanel Gestel, zijn op maandagavond 23 september om 19.30 uur welkom in het stadsdeelkantoor Gestel aan het Kastelenplein 168A te Eindhoven.

Voor opgave of meer informatie, kan gebeld of gemaild worden naar: Loket W (Your chioce): Rob Rommers,tel.257 58 17, e-mail Loket W (Your choice): Annemarie Mennen, tel.251 38 13, e-mail Stadsdeelkantoor Gestel: Bea Pullen, tel.238 49 26, e-mail