Gemeente Zoetermeer

Inloopavond wijkactieplan Centrum 2003,
maandag 23 september a.s.

Op maandagavond 23 september a.s. organiseert het wijkteam Centrum, een samenwerkingsverband van politie, woningcorporaties, Bovos en de gemeente, een inloopbijeenkomst in het kader van het Wijkactieplan Centrum 2003.
De bijeenkomst vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis, ingang Frankrijklaan 6, start om 20.00 uur, afronding om circa 22.00 uur.

Wijkactieplan Centrum
De wijk Centrum bestaat uit drie deelgebieden, namelijk Dorp, Driemanspolder en het Stadscentrum. Eerder dit jaar heeft reeds een inventarisatie plaats gevonden van mogelijke knelpunten in de wijk. Op deze avond worden deze gepresenteerd en kunnen wijkbewoners kijken of ze zich in deze punten kunnen vinden én prioriteiten aangeven. Doel van het wijkactieplan is het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Dit gebeurt voor, maar vooral ook mét de bewoners. Bij wijkbeheer is de deelname van bewoners een onmisbare schakel. Alleen samen kunnen we het!

Tijdens deze inloopavond kunnen wijkbewoners over de leefbaarheid en de veiligheid van gedachten wisselen met leden van het college van burgemeester en wethouders, raadsleden en het wijkteam Centrum. Er zijn afzonderlijke 'tafelgesprekken' voor Dorp, Driemanspolder en Stadscentrum, zodat de gedachtenwisseling zich echt kan concentreren op uw buurt!

Lagerhuis-discussie
Het tweede gedeelte van deze bijeenkomst, vanaf 21.00 uur, zal worden gebruikt voor een brede discussie tussen alle aanwezigen in de vorm van Het Lagerhuis-debat zoals u dit kent van dit TV-programma. Centraal staat het thema 'Betrokken bewoners'. Samenleven betekent ook dat de gemeente inwoners betrekt bij de vormgeving van de stad en de wijken. Wijkbewoners moeten zich meer kunnen bemoeien met de inrichting van hun buurt of wijk. Nieuwe vormen van samenwerking maken zeker kans van slagen, de vraag is alleen hoe gaan we dit doen? Welke actieve bijdrage zijn mensen bereid te leveren? Als we elkaar vaker gaan tegenkomen in de wijk is het goed te weten wat we aan elkaar hebben. Wat kunnen burgers van de gemeente verwachten én wat kunnen wij van u verwachten?

De gemeente heeft de brochure 'Samen in Zoetermeer, bouwen aan bindingen: sociale cohesie in Zoetermeer' uitgebracht. Alle bewoners van de wijk Centrum hebben deze inmiddels in de bus ontvangen bij de persoonlijke uitnodiging én reactiekaart voor maandag 23 september. Bewoners van de andere wijken ontvangen later dit jaar de brochure én een uitnodiging voor een 'Lagerhuis-discussie'.

Laatste wijziging: 12-09-2002