Casema

Den Haag, 13 september 2002

Holland Media Groep en Casema introduceren flitsendsnelle nieuwe vorm teletekst met beelden: RTL i text

De Holland Media Groep (HMG) en kabelbedrijf Casema lanceren op maandag 23 september een nieuwe digitale dienst: RTL i text. RTL i text is een moderne digitale vorm van het bekende Teletekst. Het onderscheidt zich van de tot nu toe gebruikte vormen van teletekst door het ontbreken van wachttijden voor het laden van de paginas, een zeer gebruiksvriendelijke menustructuur, een moderne lay-out en hoge kwaliteit beelden. Zowel HMG als Casema zijn ervan overtuigd dat het toch al populaire medium nog meer bekeken zal worden als de abonnee niet alleen teletekstpaginas kan lezen maar ook kan kijken naar hoogwaardige beelden.

Het mede door RTL i Media ontwikkelde RTL i text is met ingang van 23 september beschikbaar voor alle abonnees die een Casema digitale ontvanger hebben. Met de navigatietoetsen van de Casema-afstandsbediening kan de kijker via een moderne en duidelijke menustructuur razendsnel naar een voor hem of haar interessant nieuwsitem gaan. Omdat alle paginas altijd geladen zijn in de digitale ontvanger hoeft een kijker niet te wachten tot een pagina voorbijkomt. Bovendien zorgt de programmatuur ervoor dat een kijker altijd de meest recente pagina tot zijn beschikking heeft. De redactie van RTL Nieuws verzorgt de redactie van RTL i text en staat garant voor de actualiteit.

Dankzij het gebruik van digitale technieken kunnen aan de artikelen fotos, kaartjes, logos en andere afbeeldingen worden toegevoegd. Dezelfde digitale technieken maken verdere functionele en interactieve uitbreidingen op RTL i text relatief eenvoudig.

John de Jong, verantwoordelijk voor Distribution and Business Development Cable bij HMG, zegt het volgende over RTL i text: Dit is voor HMG de eerste stap op het digitale televisieplatform en daar zijn we heel blij mee. We hopen hiermee een begin te maken met het nog beter tegemoet komen van de wensen van onze kijkers. Op dit moment bieden we nieuws- en sportrubrieken aan bij RTL i text, maar die zullen we op termijn verder gaan uitbreiden. Bovendien zal het in de toekomst mogelijk zijn om interactief te reageren op verschillende stellingen en om informatie op te vragen door op de advertenties binnen RTL i text te klikken.

Brigitte Musters - Business Line Manager Radio & TV bij Casema - vertelt: onderzoek wijst uit dat abonnees van digitale televisie de mogelijkheid om additionele informatie op te kunnen vragen sterk waarderen. Daarbij geeft men aan met name geĂŻnteresseerd te zijn in teletekst met plaatjes. RTL i text biedt niet alleen simpele plaatjes maar plaatjes van hoge kwaliteit. Daarnaast ziet het er aantrekkelijk uit en is het overzichtelijk en snel. Daarom ben ik er trots op dat wij als eerste kabelexploitant in Nederland deze dienst kunnen bieden.