Gemeente Heusden


Estafetteloop van Vlijmen naar Idstein (Dld)
Dertig jaar geleden ging de voormalige gemeente Vlijmen een vriendschapsband aan met de gemeente Idstein, een Duits stadje gelegen in het Taunusgebergte bij Frankfurt. De raad van de gemeente Heusden besloot in 1997 om deze jumelage voort te zetten. Om deze dertigjarige vriendschap te vieren, vindt maandag 23 september aanstaande een estafetteloop van Vlijmen naar Idstein plaats.

Burgemeester Willems geeft om 9.00 uur het startschot bij het gemeentehuis in Vlijmen. Dan zal een internationale groep van ongeveer 20 lopers onder begeleiding van een politie-escorte op weg gaan. Naast deelnemers uit Heusden en Idstein lopen ook mensen uit andere vriendschapsgemeenten van Idstein, zoals Uglitsch (Rusland) en Zwijndrecht (Belgi) mee. Heusdense deelnemers zijn de heer W. v.d. Lee, de heer P. Damen, de heer M. Pechtold, de heer T. van Baardwijk en mevrouw C. van Baardwijk.

Vanuit Vlijmen gaat de tocht via Zwijndrecht naar Idstein. Het is de bedoeling dat de lopers op vrijdag 27 september 2002 in Idstein aankomen. Daar nemen zij deel aan de jubileumfestiviteiten op zaterdag 28 en zondag 29 september. Over deze jubileumactiviteiten leest u binnenkort meer.