Ingezonden persbericht

Platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen
Postbus 10520 1001EM Amsterdam
Tel. 020 6246 046
Email npk@xs4all.nl

Persverklaring en Uitnodiging persconferentie op maandag 23 september 2002

Betreft: Benefiet-evenement in solidariteit met het Palestijnse volk

Op zaterdag 28, van 13:00-20:00 uur organiseert het Platform "Stop de Oorlog tegen de Palestijnen" in samenwerking met Second Generation Concerts een multiculturele manifestatie in het Oosterpark te Amsterdam onder het motto ''Palestina Vrij''. Tijdens de manifestatie zullen verschillende Marokkaanse, Palestijnse en Nederlandse muziekgroepen optreden. Daarnaast zijn er sprekers (Gretta Duisenberg, Ibr. Al-Baz, Wim Lankamp, Michal Shabtay, Moh. Rabbae (gevr.)), straattoneel en een kinderprogramma. Het bezoek van de manifestatie is gratis maar de opbrengst van donaties, verkoop van steunkaarten en artikelen als vlaggen, buttons, e.d. is bestemd voor de stichting Kifaia die zich inzet voor gehandicapte Intifada-slachtoffers in de Gazastrook.

Sinds Israël in maart de gebieden die krachtens de akkoorden van Oslo door de Palestijnse Nationale Autoriteit bestuurd worden binnenviel werd een groot gedeelte van de maatschappelijke infrastructuur van de Palestijnen, waaronder ook medische voorzieningen, vernietigd. Hulp is dringend geboden.

Het Platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties die van mening zijn dat vrede in het Midden-Oosten slechts bereikt kan worden door het onrecht dat de Palestijnse bevolking sinds de stichting van de staat Israël is aangedaan goed te maken. Hiertoe dienen de VN-resoluties 242 en 194 te worden uitgevoerd.

Het platform organiseerde op 13 april in Amsterdam een succesvolle demonstratie tegen de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk waaraan zo'n 30.000 mensen deelnamen. Second Generation Concerts is een belangrijke organisator van Marokkaanse jongerenconcerten in Nederland en wil door zijn medewerking aan dit concert de betrokkenheid bij het Palestijnse volk zoals die onder Marokkaanse jongeren in Nederland bestaat zichtbaar maken.

Hierbij nodigen wij u uit voor een persconferentie in verband met genoemde manifestatie op maandag 23 september om 15:30 uur.
Locatie: gebouw van de Socialistische Arbeiders Partij (SAP), Sint Jacobsstraat 16, Amsterdam. De Sint Jacobsstraat is gelegen in de nabijheid van het Centraal Station tussen Nieuwezijds-Voorburgwal en Nieuwendijk.

Mvg
namens hjet Platform,
Kees Wagtendonk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen
www.palestina-komitee.nl of www.freepalestina.nl
06-10464152 (Jamal Ftieh)
w.lankamp@hccnet.nl
Over de Stichting Kifaia: www.xs4all.nl/~kifaia/