BOUWRADIUS

Nederlandse bouwkampioenschappen 2002

23 september geeft mevrouw M. Kuyk-Verweg, wethouder van de gemeente Almelo, het startsein voor de Nederlandse bouwkampioenschappen 2002.

Deze wedstrijden worden georganiseerd door Bouwradius en het samenwerkingsverband VVBA en omstreken te Almelo. De beste jonge timmerlieden, metselaars, tegelzetters en natuursteenbewerkers uit heel Nederland strijden vier dagen om goud, zilver en brons. De kandidaten krijgen vakopdrachten op het hoogste niveau. Er is bijzondere vakbekwaamheid nodig om die opdrachten met succes te maken.
De winnaars worden op donderdag 26 september bekend gemaakt door Sharon Dijksma, lid van de Tweede Kamer, tijdens de Jaardag van Bouwradius in het Theaterhotel te Almelo.

Aan de kampioenschappen in de vier bouwberoepen nemen 22 jongeren uit heel Nederland deel, die zich hebben geplaatst via regionale voorwedstrijden. Alle deelnemers volgen een bouwopleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (leerlingwezen, werken en leren). De beste deelnemer in ieder beroep mag zich Nederlands kampioen in zijn of haar vak noemen.
Financiële bijdragen van Bovatin Nederland en het Centrum Natuursteen maken het mogelijk dat de Nederlandse kampioenen tegelzetten en natuursteenbewerken deelnemen aan de internationale beroepenwedstrijd World Skills Competition, die van 19 tot en met 22 juni 2003 in het Zwitserse Sankt Gallen wordt gehouden. Bouwradius zoekt nog sponsors die de deelname van de Nederlandse kampioenen bouwtimmeren en metselen aan de World Skills Competition mogelijk moeten maken.

Publiek heeft in Almelo dagelijks gratis toegang tot de wedstrijden. Er is informatie over de opleidingen in de bouw en sponsors houden presentaties van hun producten.
Op 25 september is er van 18.00 tot 20.00 uur een speciale ontvangst voor leermeesters in de bouw. Zij kunnen deelnemen aan een wedstrijd. Hoofdprijs is een geheel verzorgd weekeinde voor twee personen.

De wedstrijden worden gehouden bij het samenwerkingsverband VVBA, Veldkampsweg 24 te Almelo op:
maandag 23 september 13.00 - 17.15 uur dinsdag 24 september 09.00 - 17.00 uur woensdag 25 september 09.00 - 16.30 uur
17.30 - 20.00 uur donderdag 26 september 09.00 - 12.00 uur

Prijsuitreiking in het Theaterhotel 15.30 uur

Zoetermeer, 20 september 2002

Aan de redactie:

Voor meer informatie over de wedstrijden kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Bouwradius, T (079) 368 57 12 of met het samenwerkingsverband VVBA, T (0546) 828 052.

Aan de Nederlandse bouwkampioenschappen 2002 nemen deel:

BOUWTIMMEREN

Ton van Brederode, Tuitjenhorn Gebr. Meijer Warmenhuizen BV, Warmenhuizen
Coen van Eijk, Driebrugge SPB Gouwe en Rijnstreek, Waddinxveen
Chris van Loon, Steenbergen S.S.P.B. Regio Brabant-West & Tholen, Bergen op Zoom
Cornelis 't Mannetje, Ouddorp S.S.P.B. Goeree-Overflakkee, Middelharnis
Lauwrenz Niens, Ommen HACO, Hardenberg
Daniel van Reen, Klarenbeek VSPB Regio Apeldoorn, Apeldoorn Gert Waaijer, Geesteren V.V.B.A. e.o., Almelo

METSELEN

Niels van Eeden Petersman, Gouda Frans Vink & Zonen B.V., Moordrecht
Daan Groot, Hengelo SSB Twente, Enschede Paul Gijzel, Yerseke Bouwopleiding Zeeland, Goes Michel Jansen, Ophemert St. ReVaBo Rivierengebied, Geldermalsen
Sander Plitscher, Zetten St. ReVaBo Oosterbeek, Oosterbeek Emiel Purmer, Schagen Espeq Opleidingsbedrijven b.v., Heerhugowaard
Arnold Ros, Sprundel S.S.P.B. Regio Brabant-West & Tholen, Bergen op Zoom

TEGELZETTEN

Roy Boddeman, Almelo Tegelhandel F. Oude Geerdink, Albergen
Nick van Etten, Heerhugowaard Espeq Tegel, Heerhugowaard Henri Kamphuis, Nunspeet VSB Noordwest-Veluwe, Nunspeet Maurice Meerburg, Den Helder Espeq Tegel b.v., Heerhugowaard

NATUURSTEENBEWERKEN

Jimmy Beijers, Winterswijk Slotboom Steenhouwers b.v., Winterswijk
Jeroen van Bree, Den Haag A. van Straten Natuursteen VOF, Utrecht
Jeroen Kuijer, Laren (NH) De Larense Steenhouwerij, Laren (NH) Mike Slotboom, Winterswijk Slotboom Steenhouwers b.v., Winterswijk

20 sep 02 15:03