Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

(PEO) komt later

Beleidsbrief Projecten, Experimenten en Onderzoek (PEO) komt later

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

POG/FBI-2318486

23 september 2002

Bij de behandeling van de begroting 2002 in november 2001 heb ik toegezegd de jaarlijkse beleidsbrief over de onderzoeksprogrammering projecten, experimenten en onderzoek (PEO) in het najaar van 2002 aan de kamer toe te zenden.

In de beantwoording van de desbetreffende vraag heb ik aangegeven dat sprake was van een wens om het beleid ten aanzien van Projecten, Experimenten en Onderzoek nadrukkelijker dan voorheen te positioneren binnen het totale onderzoeks- en kennisbeleid van mijn departement. Kort daarna werd duidelijk dat in de financiële relatie tussen mijn departement en de organisatie ZonMw, die een substantieel aandeel heeft in de uitvoering van het PEO-beleid van mijn departement, problemen optraden.

Dit heeft geleid tot een intensief traject, waarover mijn voorganger u in juni van dit jaar heeft geïnformeerd (kamerstuk 28000 XVI nr 123, 26 juni 2002). Door deze situatie is het niet mogelijk geweest prioriteit te geven aan de beleidsbrief PEO. Ik ga ervan uit dat ik u deze brief, wellicht in aangepaste vorm, in het voorjaar van 2003 kan toezenden.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. Eduard J. Bomhoff