Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-09-2002 2e persbericht maandag 23 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Botsing op snelweg zonder gewonden
Op de snelweg A67 tussen Eindhoven en Venlo is rond 12.30 uur een vrachtwagen achterop een touringcar gereden. Dat gebeurde ter hoogte van de afrit Waalre, bij de Aalsterweg. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De bus is van een bedrijf uit Tiel, en de vrachtwagen van een transportbedrijf uit Oirschot. De inzittenden van de bus zijn naar een motel in Eindhoven gebracht. Door het ongeval ontstond een file, die op het hoogtepunt tot aan Oirschot reikte; een afstand van ongeveer 15 kilometer. Rond 14.45 uur was de file weer opgelost.

Eindhoven: Valse papieren
Een man van 29 uit Bladel met de Portugese nationaliteit is in het belastingkantoor in Eindhoven aangehouden met een vals identiteitsbewijs. Hij wilde daarmee een sofi-nummer aanvragen. Een medewerker van het kantoor zag dat de identiteitskaart vals was, en waarschuwde de politie. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Aalsterweg is maandagmiddag tussen 15.15 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u, waar 50 km/u gereden mag worden. Er werden 27 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden.

Helmond: Inbreker opgepakt
Een man van 43 uit Helmond is maandagmiddag rond 15.00 uur aangehouden omdat hij zou hebben ingebroken in een auto die aan de Christinalaan stond geparkeerd. Hij werd betrapt door een kennis van de eigenaresse van de wagen. Die waarschuwde met zijn mobiele telefoon de politie, en hield ondertussen de verdachte in het oog. Op De Waart werd deze aangehouden. Hij had een radio/cd-speler, CDs en een bril bij zich. De Helmonder zit nog vast.

Helmond: Gewond bij ongeval
Een man van 42 uit Helmond is maandagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed op zijn bromfiets op de kruising Deurneseweg/Burgemeester van Houtlaan, en gaf daar geen voorrang aan een auto. Die werd bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Geldrop. De bromfietser is met beenletsel opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis; de vrouw raakte niet gewond.

Helmond: Dronken op snorfiets
Een man van 62 is maandagavond rond 18.00 uur aangehouden omdat hij dronken op een snorfiets had gereden. De politie kreeg kort daarvoor de melding dat een man op de Houtse Parallelweg naast zijn snorfiets lag. Bij aankomst verklaarde de Helmonder dat hij was verblind door de laagstaande zon, en van zijn snorfiets was gevallen. Uit een ademanalyse bleek dat hij bijna 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn bromfiets-certificaat is ingenomen, en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Asten: Emballage gestolen
Bij een bedrijf aan t Hoogvelt zijn tien kratten met lege flessen gestolen. Dat is gebeurd tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 10.30 uur. De kratten stonden buiten opgeslagen. De daders zijn over een hek geklommen, en konden zo bij de kratten komen.

Deurne: Hennepkwekerij ontdekt na brand
Na een brand in een woning aan de Dirk Boutsstraat in Deurne is maandagochtend een hennepkwekerij ontdekt. Toen de brandweer rond 8.30 uur in het huis een brand ging blussen, bleken er op de zolder ongeveer 200 hennepplanten gestaan te hebben. Die waren door het vuur inmiddels grotendeels verwoest. Ook de aanwezige kweekapparatuur was door de brand aangetast. De stroom voor de kwekerij was illegaal afgetapt. De woning liep brand-, rook- en waterschade op. Ook naastgelegen huizen hadden rookschade. De brand is ontstaan in de ruimte waar de hennepkwekerij stond. De bewoner van het huis, een man van 23 uit Deurne, is rond 11.00 uur aangehouden. Hij is gehoord, en er is proces-verbaal opgemaakt.

Soerendonk: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Damenweg zijn vanmorgen vier bekeuringen uitgedeeld. Er werd gecontroleerd tussen 8.10 en 8.45 uur. Op de weg mag 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 63 km/u.

Budel: Snelheidscontrole
Maandag tussen 17.50 en 20.30 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Rubenslaan. Er mag daar 50 km/u worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. Er werden 30 overtredingen geconstateerd.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Eindhovenseweg is maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 12.08 en 14.25 uur werden 106 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.; er mag daar 50 km/u worden gereden.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Bij een bedrijf aan de Van Linschotenstraat is tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 7.30 uur ingebroken. Er werd een laptop meegenomen. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam aan de zijkant van het bedrijf kapot te slaan.

Valkenswaard: Inbraak in sportkantine
Uit de kantine van een sportvereniging aan de Pastoor Heerkensdreef is bij een inbraak een geldbedrag van ongeveer 55 Euro weggehaald. Dat is maandagochtend rond 6.00 uur gebeurd. De daders zijn de kantine binnengekomen door de buitendeur te forceren. Het geld zat in de kassa.

Best: Inbraak in woning
Tussen zondagavond 23.30 uur en maandagochtend 7.15 uur is ingebroken in een woning aan de Eik. De achterdeur werd opengebroken, waarna twee portemonnees met geld en een foto-camera werden meegenomen. De portemonnees zijn leeg teruggevonden; het geld, zon 120 Euro, was eruit gehaald.