FNV BOUW

Persconferentie FNV Bouw woensdag 25 september 13.30 uur

FNV Bouw organiseert woensdag 25 september om 13.30 uur op het hoofdkantoor in Woerden zijn jaarlijkse 'ontmoeting met de pers'. U bent van harte welkom voor een toelichting op de komende CAO-onderhandelingen door vice-voorzitter Dick van Haaster van FNV Bouw, tevens CAO-coördinator. De bouw-CAO loopt overigens door tot 31 maart 2004. In het kader van 'naleving van de CAO' gaat Dick van Haaster ook in op de nauwe samenwerking met zusterbond IG BAU in Duitsland: de bonden zorgen gezamenlijk voor voorlichting aan Duitse werknemers over hun rechten in de Nederlandse CAO.

Voorzitter Roel de Vries gaat op actuele ontwikkelingen in; daaronder wat FNV Bouw onderneemt tegen verlies van 'winter-WW'.

Uit Genève komt Marion Hellmann, assistent-secretaris-generaal van de Internationale Bond van Bouw- en Houtarbeiders. Hij geeft een toelichting op het zojuist verschenen rapport van de IBBH over het adembenemende tempo waarin bouwbedrijven 'globaliseren'. Met aanbevelingen hoe de internationale vakbeweging eraan kan bijdragen dat landen in ontwikkeling over inkomen, kennis en vakopleiding gaan beschikken.

De bijeenkomst begint om 13.30 uur. Om 13 uur staat er een broodje klaar; ook de stukken kunnen dan worden ingezien. Het kantoor van FNV Bouw aan de Houttuinlaan 3 in Woerden is behalve met de auto ook met openbaar vervoer goed te bereiken: schuin achter het parkeerterrein aan de achteruitgang van NS-station Woerden.

Wilt u meer weten, bel dan met voorlichter Anne Pols, 0348 575 589 of
06 53 73 44 94.

23 sep 02 16:18