Ingezonden persbericht


DE e-Billing WEBSERVICE VAN siennax verder uitgebreid

Nieuwe versie TeleKnowledge's Total-e Content® maakt Siennax' aanbieding voor content providers compleet

AMSTELVEEN, 25 september 2002 - Siennax International BV, de toonaangevende Application Service Provider, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij haar dienstenportfolio voor ondersteuning van e-content providers heeft uitgebreid met de nieuwe versie 3.0 van TeleKnowledge's Total-e Content®. Siennax is de enige ASP-partner van TeleKnowledge in Europa en heeft deze krachtige billingsoftware geïntegreerd in haar e-business facilitation platform.

Content providers en uitgevers die nu beginnen met het leveren van betaalde diensten via internet of zij die een switch maken van gratis naar betaalde diensten, worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen op het gebied van technologie en business processen. Mensen verwachten immers waar voor hun geld zodra er betaald moet worden: goede kwaliteit, beschikbaarheid, prestatie en vergaande veiligheidsmaatregelen. De belangrijkste restricties worden echter gevormd de beschikbare internet-betaalmechanismen. Deze zijn rigide en gebaseerd op oude 'shopping cart' modellen en staan haaks op de vernieuwende kracht van internet en de eisen die het leveren van e-content als betaalde dienst stelt. 'Juist het kunnen aanbieden van gepersonifieerde diensten, diversiteit in abonnement- en prijsvormen, micro-payments, en het kunnen afrekenen op basis van transacties en daadwerkelijk gebruik zijn belangrijke onderscheidende factoren voor aanbieders van betaalde diensten via internet' aldus Michiel Steltman, CTO van Siennax, 'met deze nieuwste versie van Total-e faciliteert Siennax' billing-oplossing nu vrijwel ieder denkbaar businessmodel.'

Of het nu gaat om 'value-based rating en billing', stored value, micro-payments, real-time billing of pre-paid support, klanten kunnen zelf de criteria en mechanismen kiezen en configureren op basis waarvan er afgerekend gaat worden. Daarnaast biedt de Siennax oplossing de mogelijkheid om marketingacties prijstechnisch te ondersteunen, door bijvoorbeeld kortingen te bieden op gecombineerde diensten, trialversies of kwantumkortingen. De 360°-omzetverdeling is in deze versie ook gedetailleerd uitgewerkt, in het geval van toelevering door derden of bijvoorbeeld bij commissieschema's met auteurs. Tenslotte is het mogelijk om convergent billing in te zetten, waarbij verschillende diensten via een enkele automatische periodieke afrekening kunnen worden verrekend.

Siennax' e-business facilitation platform biedt naast Billing Services onder andere ook Payment- en Security Services.

Over Siennax International
Siennax, de toonaangevende Application Service Provider (ASP), ondersteunt organisaties die gebruik maken van het internet voor hun zakelijke processen met een breed aanbod van diensten. Siennax beschikt over alle voorzieningen die nodig om internet gerelateerde processen op het hoogste niveau te faciliteren. Zodat bedrijfsprocessen sneller en efficiënter kunnen verlopen, terwijl tegelijkertijd het 'total cost of computing ownership' verlaagd wordt.

Klanten kunnen via één URL gebruik maken van Siennax' diensten, ongeacht de verbinding, de locatie of het apparaat waarmee ze dat doen. Siennax heeft hiertoe een volledig veilige toegangsmethode geïmplementeerd (PKI en certificaten). Siennax biedt de mogelijkheid om web-based applicaties van derden te hosten. Daartoe biedt het unieke platform de vier belangrijkste omgevingen: Java middels Bea's Weblogic, Microsoft .Net, Lotus Domino en Open Source (o.a. Apache en MySQL). Deze maatwerkapplicaties kunnen gecombineerd worden met een reeks standaardapplicaties uit de Siennax portfolio zoals bijvoorbeeld beveiligde e-mail, intranet, CRM, e-learning en geavanceerde kennis en (web-)contentmanagement tools. Siennax biedt bovendien als enige ASP in Europa e-billing diensten aan.

Siennax heeft partnerovereenkomsten met onder meer Microsoft, IBM/Lotus, Sun-Netscape, Oracle, SABA, Documentum en Teleknowledge. Voor meer informatie, zie www.siennax.nl.

Siennax, opgericht in mei 1998, is een besloten vennootschap in handen van het management, de medewerkers, Prime Technology Ventures, ABN AMRO Participaties, Residex, BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Sonera Corporation (Finland) en HGP. Siennax heeft kantoren in Nederland en Duitsland, het hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Siennax
Ari Dijkshoorn
T: 020-5478000
E:pr@siennax.com